WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN (Lynne Ramsay)

we-need-to-talk-about-kevin-tilda-swinton-john-c-reillyNa de geboorte van haar zoon Kevin zet Eva haar carrière aan de kant om voor zijn opvoeding te zorgen.

De communicatie tussen moeder en zoon verloopt echter uitermate moeizaam, en net voor hij zestien wordt loopt het gedrag van haar zoon zelfs compleet uit de hand: Kevin richt een slachtpartij aan op zijn school.

Eva blijft achter met de knagende vraag of zij als moeder mee verantwoordelijk is voor het feit dat haar zoon opgegroeid blijkt te zijn tot een psychopaat.

‘We Need To Talk About Kevin’ is gebaseerd op het gelijknamige succesboek van Lionel Shriver, en voor één keer is er volgens ons geen enkele discussie mogelijk: de film is beter dan het boek.

De twee belangrijkste redenen daarvoor?
Enerzijds de fantastische regie van de Schotse Lynne Ramsay (zie ook ‘Ratcatcher’), en anderzijds een ronduit verbluffende vertolking van Tilda Swinton.

Maar ook de rest is alleen maar topklasse: let bijvoorbeeld ook op het camerawerk van Seamus McGarvey, of de fenomenale soundtrack van Jonny Greenwood (van Radiohead).

Niet te missen!

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN
Regie: Lynne Ramsay
UK/USA 2011,  110 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 20 DECEMBER 2011
 om 20u30

De film is online hier te zien: