LA PIEL QUE HABITO (Pedro Almodovar)

lp10Robert Ledgard is een briljant chirurg uit Toledo.

Nadat zijn vrouw bij een auto-ongeluk levend verbrand werd, heeft hij zich op een nieuw levenswerk gestort: het ontwerpen van een synthetisch huidtype dat immuun is voor brandwonden.

Officieel voert hij zijn testen alleen op muizen uit, maar in werkelijkheid gebeuren ze op de mooie jonge Anaya,  een vrouw die hij samen met zijn bediende Marilia gevangen houdt.

In ‘La Piel Que Habito’ werkt Antonia Banderas voor het eerst sinds 1990 (‘Atamé!’ was hun laatste gezamenlijke meesterwerk) nog eens samen met de man die hem ontdekte en vervolgens in een baan om de wereld lanceerde: Pedro Almodovar.

Het resultaat is volgens de regisseur ‘een horrorfilm, maar dan eentje zonder geweld en gegil’. En is – zoals we van de Meester gewoon zijn – volgepropt met kleurrijke personages en geschifte plotwendingen.

Naast Banderas ziet u o.a. ook Elena Anaya  (als Anaya) en Marisa Paredes (als de bediende). De muziek is zoals gebruikelijk van Alberto Iglesias.

Voor wie denkt dat het boek beter is: u dwaalt, maar ter info geven we graag nog mee dat ‘La Piel Que Habito’ gebaseerd is op ‘Tarantula’, een roman van de Franse misdaadschrijver Thierry Jonquet.

LA PIEL QUE HABITO
Regie: Pedro Almodovar
E 2011,  115 min.

Het adembenemend mooie camerawerk is van José Luis Alcaine. Ontdek de mooiste shots uit de film hier:

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 3 JANUARI 2012 
om 20u30