MY WEEK WITH MARILYN (Simon Curtis)

In 1956 trekt Marilyn Monroe met haar kersverse echtgenoot Arthur Miller naar Engeland, om er te gaan meespelen in de verfilming van ‘The Prince and the Showgirl’.

De regisseur van die film?
Laurence Olivier, toen al een levende legende.

Het bleek een faliekante combinatie, want de hyperprofessionele Olivier werd binnen de kortste keren tot uiterste wanhoop gedreven door de neurotische, op pillen functionerende en bij de method acting zwerende Monroe.

En wanneer de productie een week lang wordt stilgelegd, ziet Oliviers hulpje Colin Clark zijn kans schoon: hij zal de sensuele Marilyn een week lang door het Engelse platteland begeleiden – zonder dat haar nieuwe echtgenoot in de buurt is.

‘My Week With Marilyn’ is gebaseerd op het eind jaren ’90 verschenen dagboek van de echte Colin Clark.
Hoe waarheidsgetrouw zijn beschrijving van de feiten is valt nog amper na te trekken, maar dat doet voor deze film ook niet echt ter zake: ‘t is een uitermate fraaie en
fascinerende karakterschets van het ultieme blonde filmicoon.

Monroe wordt op magistrale wijze vertolkt door Michelle Williams, die eerder al uitblonk in ‘Blue Valentine’, ‘Brokeback Mountain’ en ‘Meek’s Cutoff’.

Het meest verbazende aan Michelle Williams’ geweldige acteerprestatie in ‘My Week With Marilyn’ is misschien wel dat ze er géén Oscar mee won: die ging naar Meryl Streep voor haar ‘Iron Lady’.

MY WEEK WITH MARILYN
Regie: Simon Curtis
USA 2012, 99 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 9 OKTOBER 2012 
om 20u30