LE REFUGE (François Ozon)

Le_Refuge_CRW_0126_01Kort samengevat: Nadat de jonge actrice Mousse een overdosis drugs genomen heeft, wordt ze wakker in een ziekenhuis.
Daar krijgt ze niet alleen te horen dat ze zwanger is, maar ook dat haar vriend Louis (de vader van het kind) aan een overdosis overleden is.

Mousse vlucht naar een huisje aan de kust, waar ze bezoek krijgt van Louis’ broer Paul.
Ondanks de grote verschillen tussen de twee (zij een zwangere junkie, hij een geadopteerde homo), groeit een uitermate hechte band tussen hen.

Goed om weten: Filmhuisfavoriet François Ozon (‘Sous Le Sable’, ‘Ricky’, ‘8 Femmes’…) is een regisseur die niet voor één gat te vangen is: nu eens werkt hij met grote namen en dito budget, dan weer maakt hij films met onbekende acteurs en zonder geld.

‘Le Refuge’behoort tot de tweede categorie (ook wij hadden nog nooit van hoofdrolspelers Isabelle Carré en Louis-Ronan Choisy gehoord), maar Ozon bewijst dat een klein budget geen hinderpaal hoeft te zijn om bloedmooie films te maken: ‘Le Refuge’ is een tedere, sensuele prent over de lust for life.

En tot slot: François Ozon heeft na het maken van ‘Le Refuge’ alvast niet stilgezeten: in Frankrijk heeft hij een hit te pakken met alweer een nieuwe, ‘Potiche’.

LE REFUGE
Regie: François Ozon
FR  2009, 88 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 1 FEBRUARI 2011 om 20.30 u.

François Ozon over ‘Le Refuge':