20/12/2011: WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN

we-need-to-talk-about-kevin-tilda-swinton-john-c-reillyKort samengevat: Na de geboorte van haar zoon Kevin zet Eva haar carrière aan de kant om voor zijn opvoeding te zorgen.

De communicatie tussen moeder en zoon verloopt echter uitermate moeizaam, en net voor hij zestien wordt loopt het gedrag van haar zoon zelfs compleet uit de hand: Kevin richt een slachtpartij aan op zijn school.

Eva blijft achter met de knagende vraag of zij als moeder mee verantwoordelijk is voor het feit dat haar zoon opgegroeid blijkt te zijn tot een psychopaat.

Goed om weten: ‘We Need To Talk About Kevin’ is gebaseerd op het gelijknamige succesboek van Lionel Shriver, en voor één keer is er volgens ons geen enkele discussie mogelijk: de film is beter dan het boek.
De twee redenen? Enerzijds de fantastische regie van de Schotse Lynne Ramsay (zie ook ‘Ratcatcher’), en anderzijds een ronduit verbluffende vertolking van Tilda Swinton. Niet te missen!

En tot slot: het camerawerk is van Seamus McGarvey, en de fantastische soundtrack is van Jonny Greenwood (van Radiohead)

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN
Regie: Lynne Ramsay
UK/USA 2011,  110 min.
Dinsdag 20 december, 20.30 u.