06/11/2012: TO ROME WITH LOVE

Kort samengevat: Voor ‘To Rome With Love’ bundelde Woody Allen vier verhalen die zich allemaal afspelen in – de titel gaf het al een héél klein beetje weg – Rome: in het ene deel wordt een jonge architect verliefd op de beste vriendin van zijn lief, een kantoorslaafje dat onverwacht beroemd wordt (en een horde paparazzi achter zich aan krijgt), een luxeprostituee die zich door een vergissing een dag lang als ambtenarenvrouw moet voordoen en een operaregisseur die ontdekt dat de schoonvader van zijn dochter een wonderlijke zangstem heeft.

Goed om weten: Zo ongeveer zijn hele leven lang durfde de oer-neuroot Woody Allen amper buiten New York te komen met zijn camera, maar zie: op zijn oude dag is de manalsnog aan een soort Europese filmtournee begonnen.

En die volgen we nu al een paar films lang met veel plezier: na Allens amusante passages in Londen (‘Match Point’) , Barcelona (‘Vicky Cristina Barcelona’) en Parijs (‘Midnight In Paris’) is het nu de beurt aan Rome.

Voor zijn komisch stadsportret heeft hij uiteraard weer een all star cast verzameld, met daarin o.a. namen als Alec Baldwin (hier perfect gecast als een oercynicus), Penelope Cruz, Judy Davis, Jesse Eisenberg, Ornella Muti en de constant hyperventilerende Roberto Benigni, plus ook – en dat was lang geleden – Allen zelf in de rol van operaregisseur.
Kortom: supporters op post!

En tot slot: het heerlijk zonnige camerawerk is van de meesterlijke Darius Khondji (‘Midnight In Paris’, maar ook de man achter de camera in ‘Se7en’ en ‘Delicatessen’)

TO ROME WITH LOVE
Regie: Woody Allen
IT/USA 2012, 102 min.

Dinsdag 6 november, 20.30 u.