TO ROME WITH LOVE (Woody Allen)

Zo ongeveer zijn hele leven lang durfde de oer-neuroot Woody Allen amper buiten New York te komen met zijn camera, maar zie: op zijn oude dag is de man alsnog aan een soort Europese filmtournee begonnen.

En die volgen we nu al een paar films lang met veel plezier: na Allens amusante passages in Londen (‘Match Point’) , Barcelona (‘Vicky Cristina Barcelona’) en Parijs (‘Midnight In Paris’) is het nu de beurt aan Rome.

Voor ‘To Rome With Love’ bundelde Allen vier verhalen die zich allemaal afspelen in de Eeuwige Stad: in het ene deel wordt een jonge architect verliefd op de beste vriendin van zijn lief, in een ander volgen we een kantoorslaafje dat onverwacht beroemd wordt (en een horde paparazzi achter zich aan krijgt).

Verhaal drie draait rond een luxeprostituee die zich door een vergissing een dag lang als ambtenarenvrouw moet voordoen, en tenslotte is er ook nog een verhaallijn over een operaregisseur die ontdekt dat de schoonvader van zijn dochter een wonderlijke zangstem heeft.

Voor dit komisch stadsportret heeft Allen naar goede gewoonte weer een all star cast verzameld, met daarin o.a. namen als Alec Baldwin (hier perfect als een oercynicus), Penelope Cruz, Judy Davis, Jesse Eisenberg, Ornella Muti en de constant hyperventilerende Roberto Benigni, plus ook – en dat was lang geleden – Allen zélf in de rol van operaregisseur.
Kortom: supporters op post!

Het heerlijk zonnige camerawerk is van de meesterlijke Darius Khondji (‘Midnight In Paris’, maar ook de man achter de camera in ‘Se7en’ en ‘Delicatessen’)

TO ROME WITH LOVE
Regie: Woody Allen
IT/USA 2012, 102 min.

 

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 6 NOVEMBER 2012 
om 20u30