25/10/2011: MIDNIGHT IN PARIS

mip2Kort samengevat: Een Amerikaanse familie trekt naar Parijs, en in hun zog gaat ook Gil mee, de verloofde van dochter Inez.
Wat kan voor de twee tortelduifjes immers beter zijn dan een bezoekje aan de stad van de liefde?

Helaas moet het jonge koppeltje daar echter al gauw vaststellen dat het gras aan de andere kant van de oceaan toch niet altijd groener is.

Goed om weten: Ooit was Woody Allen (75 ondertussen) zowat de officieuze stadsregisseur van New York, maar de laatste jaren is – de jongste jaren filmde hij in

Londen en Barcelona, en zijn jongsteĀ  ‘Midnight in Paris’ is niet minder dan een ode aan de Lichtstad. Uiteraard heeft Allen ook nu weer een all star cast om zich heen weten te verzamelen, gaande van Owen Wilson en Rachel McAdams over Marion Cotillard, Michael Sheen en Kathy Bates tot Adrien Brody.

Het resultaat is een prima romantische komedie. Het prachtige camerawerk is overigens van de Iraanse meester-cameraman Darius Khondji.

En tot slot: Allen wist hij Carla Bruni – mevrouw Nicolas Sarkozy – te strikken voor een klein rolletje in zijn film: bij ons weten de eerste keer in de geschiedenis dat een Franse presidentsvrouw zich aan een filmrol waagt.

MIDNIGHT IN PARIS
Regie: Woody Allen
USA/F 2011, 99 min.
Dinsdag 25 oktober, 20.30 u.