POOR THINGS (Yorgos Lanthimos)

 

Poor_Things_PosterBella Baxter (rol van Emma Stone) is een jonge vrouw die met een hersentransplantatie weer tot leven is gewekt door de onorthodoxe maar geniale wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe)

Hij houdt haar in afzondering, maar de eigenzinnige en leergierige vrouw breekt al snel los uit haar geïsoleerd bestaan: samen met ene Duncan Wedderburn, een losbandige gladjanus-advocaat besluit ze de wereld rond te trekken, op zoek naar avontuur.

Maar is die (Victoriaanse) en door mannen gedomineerde wereld wel klaar voor een onconventionele, vrijgevochten vrouw als Bella?

Wie na briljante brokken cinema als ‘The Killing of a Sacred Deer’ of ‘The Favourite’ nog altijd niet overtuigd was van het immense en unieke talent van Yorgos Lanthimos, kan zich nu laten overtuigen door het magistrale ‘POOR THINGS’, een heerlijk exuberante, sierlijke en swingende prent die ondertussen al bekroond werd met vier Oscars, vijf BAFTA’s, twee Golden Globes en de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Emma Stone – die de film mee hielp produceren – is ronduit geweldig in de hoofdrol, en aan haar zijde doen ook toppers als Willem Dafoe en Mark Ruffalo wat we van hen gewoon zijn: schitteren.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alasdair Gray.

POOR THINGS
Regie: Yorgos Lanthimos
USA 2024, 141 min.

Vertoning:
DINSDAG 4 JUNI om 20u00 

De pers over ‘POOR THINGS':
”Poor Things’ provoceert, amuseert en riposteert. Wat een meesterlijke, ongeziene ervaring.’ – De Standaard

‘Volstrekt unieke kijkstukken als Poor Things  worden tegenwoordig nog maar héél zelden gemaakt’ – Humo

“Emma Stone transfixes in Yorgos Lanthimos’s thrilling carnival of oddness.” (★★★★★) – The Guardian

‘Ontzagwekkend. Normverscheurend. Een audiovisuele schatkist.’ – De Filmkrant
https://filmkrant.nl/recensies/poor-things/

‘Fabelachtig. Een nieuwe klassieker.’ (★★★★1/2) - FilmTotaal https://www.filmtotaal.nl/recensie/20271