HOW DO YOU SPELL HOME? (Louisana Mees-Fongang)

HOW_DO_YOU_SPELL_HOME-POSTEREen knappe nieuwe docu die in Mechelen gedraaid is: daar maken we op ons programma altijd grààg plaats voor.

In ‘HOW DO YOU SPELL HOME?’ laat Louisiana Mees-Fongang ons kennismaken met een groep minderjarige vluchtelingen die uit alle hoeken van de wereld samen in een huis in – of all places – de Bruul beland zijn: Keerthana, Mesbah, Helen en Idris komen uit Afghanistan, Sri Lanka en Eritrea, en worden hier opgevangen bij Juneco, een verblijf voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

Aan de ene kant biedt Juneco hen een veilige, hoopvolle en warme plaats waar ze met behulp van begeleiders op eigen benen leren te staan, maar anderzijds spookt er constant

Juneco_Emmausonzekerheid en dreiging in hun hoofd: ze kunnen maar in Juneco blijven tot ze achttien zijn.

Louisiana Mees-Fongang verbleef maandenlang bij de jongeren en hun begeleiders, en legde in een fraai, subtiel en warm portret hun fragiele leefwereld, hun dromen, hun onzekerheden, hun hoop en hun vragen vast.

Is dit nu ‘thuis’, zo ver van de plaats waar ze vandaan kwamen? En wat is dat, ‘thuis’?

‘HOW DO YOU SPELL HOME’ ging in avant-première op het Filmfestival van Oostende, en werd intussen ook al geselecteerd voor het IDFA, het prestigieuze internationale documentairefestival van Amsterdam.

HOW DO YOU SPELL HOME?
Regie: Louisiana Mees-Fongang
B 2024, 86 min.

Vertoning:
DINSDAG 4 JUNI om 18u30 

Lees hier een interview met de maakster n.a.v. CONNEXT 2023:
https://businessdoceurope.com/connext-screening-how-do-you-spell-home-by-louisiana-mees-fongang/

Een organisatie i.s.m. JUNECO – Jeugdzorg Emmaüs

HDYSH_Still05_
HDYSH_Still04_