LA MALA EDUCACION (Pedro Almodovar)

Bad_EducationAmayos, amigos!

Inderdaad: onze kennis van het Spaans beperkt zich écht tot het Jommekesniveau, maar dat neemt niet weg dat wij altijd op de eerste rij staan telkens Pedro Almodovar een nieuwe film uitbrengt.

En wie ‘La Mala Educacion’ ziet zal begrijpen waarom: Almodovar is de enige echt waardige opvolger van de grote Luis Bunuel.

In ‘La Mala Educacion’ rekent Almodovar niet alleen fijntjes af met zijn katholieke opvoeding (het thema van de pastoors die in kostscholen niet met hun tengels van de jongetjes konden afblijven zorgde in Spanje voor de te verwachten controverse), hij doet

dat ook met stijl, visie en originaliteit: het in passie, seks en moord gedrenkte verhaal speelt zich nu eens af tijdens de dictatuur van generaal Franco in de jaren ’60, dan weer
net na de herinvoering van de democratie in ’77 of tijdens de creatieve explosie van de movida, begin jaren ’80.

Toevallig ook de periode waarin Don Pedro zélf opgroeide, waardoor ‘La Mala Educacion’ misschien wel zijn meest autobiografische en persoonlijke film geworden is.

Met Gael Garcia Bernal, Fele Martinez en Petra Martinez.

De muziek is zoals gebruikelijk van Alberto Iglesias, het camerawerk van die andere Almodovar-habitué, José Luis Alcaine.

LA MALA EDUCACION
Regie: Pedro Almodovar
E 2004, 106 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 16 NOVEMBER 2004 
om 20u30