DJANGO UNCHAINED (Quentin Tarantino)

Ach ja, de jodenvervolging had hij al gehad in ‘Inglourious Basterds’, een postmoderne film over de slavernij kon er dus ook nog wel bij voor Quentin Tarantino, uiteraard nooit verlegen om flink wat controverse.

Het resultaat heet ‘Django Unchained’, en bouwt voort op het verhaal van Sergio Corbucci’s spaghettiwestern ‘Django’, een cultklassieker uit 1966: de zwarte slaaf Django wordt vrijgekocht door de blanke dokter Schultz.

Samen proberen ze Django’s vrouw te bevrijden uit de klauwen van slavendrijver Calvin Candie en zijn demonische “huisneger” Stephen, die niks liever doet dan zelf de zweep
er flink over te leggen.

Kortom: alle ingrediënten voor een Tarantino grand cru zijn weer aanwezig, gaande van de pikzwarte, politiek incorrecte humor en de onnavolgbare QT-dialogen tot de stilaan klassiek groteske geweldscènes en tientallen knipogen naar Tarantino’s filmhelden.

In de nogal geweldige hoofdrollen ziet u Jamie Foxx (als Django), Christophe Waltz, Leonardo DiCaprio (als slavendrijver!) en de volstrekt onnavolgbare Samuel L. Jackson.

DJANGO UNCHAINED
Regie: Quentin Tarantino
USA 2012, 165 min.

Het camerawerk is van Robert Richardson. Ontdek in dit compilatiefilmpje met de mooiste shots uit ‘Django Unchained’ hoe goed dat is:

Of in deze compilatie:

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 23 APRIL 2013 
om 20u30