DANS LA MAISON (François Ozon)

Dans La Maison AfficheKort samengevat: Germain is een uitgebluste leraar Frans, doodmoe van de banaliteit van zijn directie én van zijn leerlingen.

Tot hij op een dag midscheeps getroffen wordt door ‘Dans La Maison’, een briljant opstel waarin één van die leerlingen beschrijft hoe hij in het gezin van een klasgenoot infitreert.

De leraar moedigt de talentvolle leerling aan het verhaal verder uit te werken, maar die interpreteert dat als een vrijgeleide om écht het huis van zijn klasgenoot (en diens sensuele moeder) binnen te dringen…

Goed om weten: trouwe Filmhuisgangers zijn uiteraard al flink vertrouwd met het werk van François Ozon, met films als ‘Swimming Pool’, ‘8 Femmes’, ‘Le Refuge’ en ‘Sous Le Sable’ volgens ons de beste Franse cineast van de afgelopen tien jaar.

Ook in ‘Dans La Maison’ toont Ozon zich weer in absolute topvorm: een subtiele en intelligente komische thriller waarin hij zijn favoriete thema’s als manipulatie en voyeurisme op geheel eigen wijze verder uitspit.

Tot slot: de uitstekende cast is samengesteld uit goed volk als Fabrice Luchini, Kristin Scott Thomas en Emmanuelle Seigner, plus debutant Ernst Umhauer als het jonge schrijftalent.

DANS LA MAISON
Regie: François Ozon
F 2012, 112 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 29 JANUARI  2013
om 20.30 u.
DINSDAG 12 MAART 2013 om 20.30 u.

Interview met regisseur François Ozon over ‘Dans La Maison':