TUSSEN ONS (Vincent Everaert, Sam Geyskens & Lander Haverals)

 

Tussen_Ons_posterAan de hand van drie bijzonder pakkende getuigenissen vertelt ‘TUSSEN ONS’ het verhaal van welke verschrikkelijke ravages een verslaving aanricht binnen een gezin.

We volgen een vader die bang afwacht hoe zijn zoon – nadat hij twee jaar clean is geweest – nu alleen gaat wonen in de grote stad. Zal hij de verleidingen van drank en drugs kunnen weerstaan, of zal hij hervallen?

We horen het verhaal van een klein meisje dat doodsbenauwd was voor haar dronken vader. De man is intussen gestopt met drinken, maar zal hij ooit het vertrouwen van zijn dochters kunnen terugwinnen?

En we luisteren naar hoe een zoon de confrontatie aangaat met zijn moeder, die net voor de zoveelste keer een overdosis medicatie genomen heeft. De zoon is duidelijk: als ze nog een relatie met haar kinderen wil, moet dit stoppen…

Drie ouder-kind-duo’s die verbonden door hun strijd tussen de liefde voor elkaar en de verslaving.

Allemaal willen ze elkaar blijven steunen, maar hoe (on)mogelijk is dat wanneer het vertrouwen permanent geschonden wordt, en wanneer de gevolgen van de verslaving diepe wonden binnen het gezin heeft geslagen?

Deze vertoning wordt georganiseerd in het kader van het Ciné Détiné-festival, dat op verschillende plaatsen in het land films en documentaires over misdaad, straf en herstel toont.

logo avansaTUSSEN ONS
Regie: Vincent Everaert, Sam Geyskens & Lander Haverals
B 2021, 62 min.

Vertoning:
MAANDAG 21 NOVEMBER om 20u30 dialoog_blauw

In samenwerking met Avansa, Dialoog en De Rode Antraciet
Naar aanleiding van de Restorative Justice Week