18/1/2011: TAMARA DREWE

Tamara-Drewe-Production-Still-gemma-arterton-14613357-1200-798Kort samengevat: een lichte, luchtige komedie die toch niet dom of banaal is: het bestaat, want Stephen Frears heeft er met ‘Tamara Drewe’ net één gemaakt.

Alles draait rond de ambitieuze, sexy journaliste Tamara.
Wanneer ze op en dag terugkeert naar het dorpje van haar moeder, veroorzaakt haar bijzonder opvallende verschijning daar meteen de nodige ophef.     

Goed om weten:  ‘Tamara Drewe’ is een (zeer geslaagde) filmadaptatie van het gelijknamige stripverhaal van Posy Simmonds.
De hoofdrol wordt met verve vertolkt door de volstrekt vurrukkulukke Gemma Arterton, maar zowaar nog beter zijn de debuterende pubermeisjes Jessica Barden en  
Charlotte Christie, allebei zeer in het oog te houden.
En o ja, de muziek is van Alexandre Desplat, die voor zijn soundtrack onlangs nog bekroond werd op het Gentse Filmfestival.

En tot slot: regisseur Stephen Frears (ondertussen ook 69) is al ruim een kwarteeuw één van de vaste Filmhuisleveranciers: wie in het verleden o.a. zijn ‘Liaisons Dangereuses’, ‘High Fidelity’, ‘My Beautiful Laundrette’ en ‘Sammy And Rosie Get Laid’ zag, weet dat hij geen enkele reden heeft om deze film te missen.

TAMARA DREWE
Regie: Stephen Frears
GB 2010, 111 min.
Dinsdag 18 januari 2011, 20.30 u.