25/11/2003: SWIMMING POOL

swimming-poolAah, wat een heerlijke regisseur is François Ozon toch: twee jaar geleden toonden we zijn uitstekende  ‘Sous le Sable’, vorig seizoen draaiden we nog zijn geweldige muzikale vrouwenkomedie ‘Huit Femmes’.
En nu is hij alweer terug met alweer een klein meesterwerkje, ‘Swimming Pool’.

Een Engelse schrijfster (een alweer grootse Charlotte Rampling) wordt door haar uitgever naar zijn villa in het zuiden van Frankrijk gestuurd wordt om daar in alle rust aan haar nieuwe roman te werken.
Helaas: in de Provencaalse villa blijkt de rumoerige, provocerende en libertijnse dochter van de uitgever haar ongevraagd gezelschap te komen houden…

Voor Julie (Ludivine Sagnier) is de schrijfster ‘alleen maar een gefrustreerd Engels wijf dat wel smerige verhaaltjes verzint maar er geen durft te beleven’, terwijl zij ondertussen

wél de ene na de andere verovering mee naar het huis brengt. Een mens zou er bijna de moordintrige die zich ondertussen aan het zwembad van de villa afspeelt bij vergeten!

‘Swimming Pool’ 
is nog maar François Ozons zesde film, maar met deze erotische thriller zetten wij hem nu al graag bij in het rijtje Claude Chabrol en Alain Resnais – de grote Fransen, quoi.

Tussen haakjes: het hele mooie camerawerk is van vaste Ozon-DOP Yorick Le Saux.

SWIMMING POOL
Regie: François Ozon
F 2003