RETOUR A SEOUL (Davy Chou)

retour-a-seoul-posterFrédérique Benoit – Freddie voor de vrienden – is een jonge vrouw die geboren is in Korea, maar die als kind geadopteerd werd door Franse ouders.

Over haar geboorteland en biologische ouders weet ze bitter weinig, maar op haar 25ste beslist de met haar identiteit worstelende vrouw impulsief naar Zuid-Korea terug te gaan, om daar haar natuurlijke ouders op te zoeken.

Alleen neemt die trip uiterst onverwachte wendingen aan, en wordt haar hele bestaan op zijn kop gezet…

‘RETOUR A SEOUL’ is niet zomaar het zoveelste adoptiedrama, wel integendeel: de fantastische debutante Park Ji-Min zet met de aparte, excentrieke en eigenzinnige

Freddie een volstrekt uniek en onvergetelijk filmpersonage neer dat de kijker tijdens de film constant op het verkeerde been zet, en dat na de film lang in het geheugen blijft spoken.
Haar zoektocht naar haar identiteit blijkt een kronkelend pad, waarbij elk antwoord nieuwe vragen oproept.

En Chou’s regiestijl zit al even vol verrassingen als zijn hoofdpersonage: nu eens is de film mijmerend, intiem en dramatisch, dan weer exuberant en vol opwinding in het met neon gekleurde nachtleven van Seoul.

Het maakt van ‘RETOUR A SEOUL’ een adembenemende wervelwind van een film, met een fenomenaal acteerdebuut van Park Ji-Min.
‘One of the best films of the year,’ zo vonden ze bij The Playlist. En hoewel dat jaar nog maar drie maand ver is, is dit er inderdaad nu al een titel voor de eindejaarslijstjes.

RETOUR A SEOUL
Regie: David Chou
F-B-KOR-Cambodja 2022, 116 min.

Filmhuis Mechelen vertoonde deze film op:
- MAANDAG 13 MAART 2023 om 20u40
- DINSDAG 28 MAART 2023 om 20u30

De pers over ‘RETOUR A SEOUL':
‘Een magnifieke film met een subliem acteerdebuut van Park Ji-Min’ (★★★½) – Humo
https://www.humo.be/tv/retour-a-seoul-is-een-magnifieke-film-waarin-park-ji-min-een-subliem-acteerdebuut-maakt~b69cfe92/

‘One of the best films of the year.’ - The Playlist

‘Een magnetische film.’ (★★★★) – De Standaard

Een interview met regisseur David Chou en actrice Park Ji-Min:

‘A bittersweet comedy powered by a dazzling lead performance.’ – Little White Lies
https://lwlies.com/festivals/return-to-seoul-first-look-review/

“Retour à  Séoul” is a wonder, a film that feels like a beautiful sketch of a tornado headed directly toward your house.’ – The New York Times

Bekijk de recensie van Mark Kermode:

‘Few movies have ever been more perfectly in tune with their protagonists than Davy Chou’s jagged, restless, and rivetingly unpredictable ‘Retourn à Séoul’.’ – Indiewire
https://www.indiewire.com/2022/09/return-to-seoul-review-1234759918/