11/6: POPULAIRE + FILMHUIS-SLOTFEEST 2012-2013!

‘Mad Men’ meets ‘Amélie Poulain’: dat is zo ongeveer de pitch van ‘Populaire’, het heerlijke regiedebuut van Régis Roinsard, en tevens de slotfilm van ons  seizoen 2012-2013.

In ‘Populaire’ draait alles rond Rose Pamphyle, een kruideniersdochter die iets anders en meer spannend wil dan het saaie huisvrouwenleventje dat haar vader voor haar uitgestippeld heeft.

Secretaresse worden: dàt lijkt haar wel wat, maar helaas blijkt ze in dat vak waardeloos. Haar baas ontdekt echter wel een ander talent in Rose: ze kan verschrikkelijk snel typen. En dus besluit hij haar te gaan trainen voor wedstrijden sneltypen.

‘Populaire’ is een kleurrijke, wonderlijk in beeld gezette fiftieskomedie, gedragen door  excellent acteerwerk van o.a. Deborah François (zie ‘L’Enfant’ en ‘La Tourneuse Des Pages’) als de vingervlugge secretaresse, Romain Duris als haar baas-met-bindingsangst en Bérénice Bejo (uit ‘The Artist).

Het kleurrijke camerawerk is van Guillaume Schiffman.

Aangezien ‘Populaire’ onze laatste voorstelling van het seizoen is, zorgen de mad men (en women) van het Filmhuis na afloop ook weer voor het immer spetterende Slotfeest, waarop we onze trouwe bezoekers als vanouds trakteren op een aan de film aangepaste muzikale verrassing en dito hapjes en drankjes voor iedereen.

POPULAIRE
Regie: Régis Roinsard
F 2012,  109 min.
Dinsdag 11 juni, 20.30 u

Een filmische knipoog naar Hitchcocks ‘Vertigo’ die in de film verstopt zit: