NORWEGIAN WOOD (Tran Anh Hung)

tumblr_mb65m5cjDg1qbsghzo1_1280Tokio, 1969: Toru Watanabe is een jonge, stille en ernstige student die alles over heeft voor zijn zelfbewuste vriendin Naoko.

Hun prille liefde wordt echter overschaduwd door de dood van hun gezamenlijke vriend Kizuki: Watanabe leert te leven met het drama, voor Naoko is het echter alsof ze een deel van haarzelf is kwijtgeraakt.

De twee groeien dan ook langzaam uit elkaar, zeker als Watanabe zich aangetrokken begint te voelen tot de zelfbewuste Midori…

Een veelfilmer is de Vietnamees-Franse regisseur Tran Anh Hung nooit geweest, maar àls hij een film maakt, is het altijd weer een belevenis, en is het Filmhuis er dus als de kippen bij om zijn films ook te vertonen: lang geleden toonden we u zowel al zijn ‘De Geur Van De Groene Papaya’ en ‘Cyclo’, en pas nu – dik vijftien jaar later – kunnen we daar eindelijk een derde prachtfilm aan toevoegen: ‘Norwegian Wood’, een uitzonderlijk mooi geregisseerd en geacteerd liefdes- en vriendschapsdrama.

De Beatles-song uit de titel speelt uiteraard een belangrijke rol in het scenario, maar de eigenlijke soundtrack werd gecomponeerd door Radiohead-gitarist Jonny Greenwood, die geweldig werk levert.

O ja, voor wie het nog niet zou weten: de film is uiteraard gebaseerd op het gelijknamige succesboek van Haruki Murakami.

NORWEGIAN WOOD
Regie: Tran Anh Hung
Vietnam 2011, 133 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 20 SEPTEMBER 2011 om 20u30