7/6: BENDA BILILI + FILMHUIS-SLOTFEEST 2010-2011!

staff-benda-bililiKort samengevat: Kinshasa, Congo, enkele jaren geleden: documentairemakers Renaud Barret en Florent de la Tullaye leren Ricky Likabu kennen, de voorman van Staff Benda Bilili, een groep die bestaat uit een stel dakloze en gehandicapte muzikanten.
Wanneer Barret en de la Tullaye de muziek van de groep te horen krijgen, vinden ze die zo goed dat ze besluiten te helpen een plaat te maken.

Vijf jaar later is Benda Bilili niet alleen één van de beste bands van Congo geworden, ze hebben nu fans over de hele wereld.

Goed om weten: de la Tullaye en Barret volgden Staff Benda Bilili van bij hun allereerste repetitie tot een optreden – vijf jaar later – voor duizenden enthousiaste fans. Toch is dit veel méér dan weer een from zero to hero-verhaal of de zoveelste muziekfilm: deze prachtige, aangrijpende én opwindende documentaire vertelt ook het verhaal van het keiharde leven in de ghetto’s van Kinshasa, en van de strijd om het bestaan die daar dag na dag woedt.

En tot slot: ‘Benda Bilili’ is de laatste voorstelling van ons seizoen 2010-2011, en dus trakteren we ons trouwe publiek na afloop traditiegetrouw op het Filmhuis-slotfeest.

Met uiteraard aan de film aangepaste gratis hapjes, drankjes en muziek van BHELLY!
Tot volgend seizoen!

BENDA BILILI (+ FILMHUIS-SLOTFEEST met BHELLY!)
Regie: Renaud Barret + Florent de la Tullaye
B 2011, 85 min.
Dinsdag 7 juni, 20.30 u.