NOBODY HAS TO KNOW (Bouli Lanners)

Nobody_Has_To_Know
In het prachtige ‘NOBODY HAS TO KNOW’ vertelt de immer excellente Waalse regisseur & acteur Bouli Lanners het verhaal van Phil, een 55-jarige Belg die van alles en iedereen weggevlucht is naar Lewis, een klein, uiterst afgelegen eiland ten noorden van Schotland.

Daar – aan het einde van de wereld – leidt hij een bescheiden en simpel boerenbestaan in de natuur, tot het noodlot toeslaat, en hij op een nacht door een beroerte getroffen wordt:  zijn geheugen laat hem in de steek, wat het bijna onmogelijk maakt nog zelfstandig te functioneren.

Als lid van de kleine Presbyteriaanse gemeenschap van het eiland neemt de eveneens 55-jarige Millie de taak op zich om voor Phil te zorgen tijdens zijn revalidatie.

Stapje voor stapje leert ze Phil zijn eigen verleden terug herinneren, en daarbij vertelt ze hem ook dat ze vroeger heimelijke minnaars waren. Eenmaal die verrassende bekentenis gedaan, bloeit de oude romance tussen de twee opnieuw op, terwijl Phil stilaan ook zijn oude leven op het land weer oppikt.

Alleen: waren ze vroeger wel écht minnaars, of maakte Millie alleen maar handig van de situatie gebruik om haar stiekeme liefde aan de haak te slaan…?

‘NOBODY HAS TO KNOW’ is een apart, wonderlijk liefdesverhaal, uitmuntend vertolkt door Bouli Lanners zelf en Michelle Fairley (Catelyn Stark uit ‘Game of Thrones’).
Een ingetogen en ontroerende film, maar ook voorzien van enkele plot twists die niet in de betere thriller zouden misstaan.

Met als decor de machtig mooie Schotse natuur, magistraal in beeld gezet door cameraman Frank Van den Eeden.
Aanrader!

NOBODY HAS TO KNOW
Regie: Bouli Lanners
B 2021, 99 min.

Vertoning:
DINSDAG 17 MEI om 20u30 

De pers over ‘Nobody Has To Know':
‘Een subtiel en ingetogen bitterzoet liefdesdrama waarin alles klopt.’ - De Filmkrant
https://filmkrant.nl/recensies/nobody-has-to-know/

“Lanners laat het absurd-komische van zijn vroegere werk bijna volledig los, en ontroert hier met een sobere, volwassen vertolking. Dit is ‘Eternal Sunshine’ op een Schots eiland.” –  De Morgen

“Both a touching portrait of a woman and a love story, neither really a drama nor a romantic comedy, just a truly beautiful love story.” – Cineuropa

Nobody Has To Know’ is op zijn mooist wanneer we de liefde zien openbloeien.” – Humo

‘Lanners confidently navigates a tale of guilty secrets, regrets and longing to deliver a quietly touching, unabashed weepie.’ - Screen International

‘The first English-language feature from Bouli Lanners is a hushed but warm-blooded love story with several unexpected twists.’ – The Film Verdict