MITTEN (Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes) + HET GERUCHT: ROSAS DANST ROSAS (Stefaan Decostere)

Poster_Mitten

In ‘Mitten’ volgt het regisseursduo Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes de laatste repetitieweken van ‘Mitten wir im Leben sind’, een voorstelling van Belgiës absolute topchoreografe, Anne Teresa De Keersmaeker.

De voorstelling is gebaseerd op zes cellosuites van Johann Sebastian Bach, die live gespeeld worden door cellist Jean-Guihen Queyras, en die tot dans omgezet worden door De Keersmaekers gezelschap Rosas.

De film geeft een uiterst fascinerende inkijk in de minutieuze, intensieve werkwijze en de  werkkracht van De Keersmaeker, die constant elk detail blijft herwerken en bijschaven.

Als bonus bieden we u ‘Het Gerucht: Rosas danst Rosas’ aan, een korte documentaire van Stefaan Decostere over de voorstelling waarmee Anne Teresa De Keersmaeker in 1983 internationaal doorbrak (en die ondertussen een ijkpunt is geworden in de geschiedenis van de postmoderne dans).

Via fragmenten van repetities en interviews met De Keersmaeker en componist Thierry De Mey laat Decostere zien hoe deze baanbrekende voorstelling destijds tot stand kwam.

MITTEN
Regie: Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes
B 2019, 55 min.
+
HET GERUCHT: ROSAS DANST ROSAS
Regie: Stefaan Decostere
B 1983, 26 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
MAANDAG 3 JUNI 2019 om 20u40

Een Art & Film-vertoning in samenwerking met Academie Mechelen en Stedelijk Conservatorium Mechelen.

In de pers:
‘Je hoeft de muziektermen in het Franstalige gesprek niet te begrijpen om bij deze filmbeelden in verrukking te raken.’
- De Groene Amsterdammer
https://www.groene.nl/artikel/drama-in-het-repetitielokaal