8/3/2011: KABOOM

article-kaboomKort samengevat: Lang geleden dat u nog eens een sciencefiction-horrorkomedie over een biseksuele, door erotische dromen geplaagde universiteitsstudent hebt gezien?

Ja, dát dachten we dus al, en daarom presenteert het Filmhuis u dan ook graag het uitermate ontregelende (maar evenzeer uitermate fascinerende) ‘Kaboom’! 

Goed om weten: een regisseur die zijn films titels als ‘Totally F***ed Up’ of ‘The Doom Generation’ meegeeft hengelt niet echt naar een plaatsje in de Amerikaanse mainstream, zeker niet als die films ook nog eens bevolkt worden door personages die openlijk homo of bi zijn, drugs slikken en zich van God noch gebod iets aantrekken.

Ook met zijn nieuwe ‘Kaboom’ doet Gregg Araki volstrekt niéts om het preutse Amerika te pleasen: ‘t is één lange burleske, groteske, nihilistische en homo-erotisch geladen koortsdroom, die het beste van Andy Warhol, John Waters, Bret Easton Ellis, opwindende B-movies, kleurrijke kauwgomballen, Kenneth Anger, Lady GaGa en de jonge Jean-Luc Godard verenigt.

En tot slot: het festival van Cannes riep speciaal voor deze film een nieuwe prijs in het leven: ‘Kaboom’ werd de allereerste winnaar van de Queer Palm!

KABOOM
Regie: Gregg Araki
USA 2010, 86 min.
Dinsdag 8 maart, 20.30 u.