In première in het Filmhuis: JUUL’S EARS (Philippe Cortens, Bob Maes & Carlo Dieltjens)

 

JuulsEars‘Juul’s Ears’ is een heerlijk portret van (en een ode aan) de in 2008 overleden Juul Anthonissen: vermaard jazzkenner, -verzamelaar en –journalist, oprichter van de even wonderlijke als befaamde Hnita Jazz Club en onvermoeibare promotor van de jazz.

Begin jaren vijftig ruilt de jonge Juul zijn geliefde koersfiets in voor een platenspeler en een eerste lading vinyl. De rest is jazzgeschiedenis.

Misschien even diep inademen?
Chet Baker, Keith Jarrett, Charles Mingus, Sun Ra, Bill Evans, Toots Thielemans, Dexter Gordon, Archie Shepp, Art Blakey, Pharoah Sanders, Hank Mobley, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry….: allemaal doken ze op in die kleine jazzclub in Heist-op-den-Berg, waar tot vandaag het kruim van de internationale jazz verschijnt.

Philippe Cortens, Bob Maes en Carlo Dieltjens maakten een uitmuntende documentaire over deze fascinerende man en zijn niet minder fascinerende jazzclub: archiefbeelden, oude opnames en exclusieve interviews met (onder vele anderen) Sonny Rollins, Toots, Marc Ribot, Archie Shepp, Gregory PorterJules Deelder en Daan maken duidelijk hoe de ongebreidelde muziekpassie van één man soms tot volstrekt unieke dingen kan leiden.

Swingende avond gegarandeerd!

JUUL’S EARS
Regie: Philippe Cortens, Bob Maes en Carlo Dieltjens
B 2017

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 7 NOVEMBER 2017 om 18u30
DINSDAG 7 NOVEMBER 2017
om 20u30

Een premièrevertoning, in aanwezigheid van de makers!

Een fotoverslag van deze première-avond vindt u HIER!

Een voorstelling in de RAND! van het BRAND!-jazzfestival.

Een organisatie i.s.m. nona en Cultuurcentrum Mechelen

‘Juul’s Ears’ in de pers:
Klara interviewde zoon Peter Anthonissen over de docu en de jazzpassie van zijn vader Juul. Herbeluister het interview hier:
https://klara.be/juuls-ears-6-decennia-jazz-heist-op-den-berg

‘Een straffe documentaire, jazzy als de Nete’ - De Morgen
https://www.demorgen.be/plus/jazzy-als-de-nete-b-1509669603427/

‘We voelden aan dat het nu of nooit was. Drie van de geïnterviewden die in de documentaire aan het woord komen, zijn ondertussen al overleden. In onze docu komt ook het allerlaatste gefilmde interview met Toots Thielemans aan bod.’ – HLN interviewde de makers
https://www.hln.be/regio/heist-op-den-berg/jazzkenner-vertelt-in-documentaire~a6675755/