CINEMA CANVAS live: LE FILS (Jean-Pierre & Luc Dardenne)

LE_FILS_DARDENNE

Als opener van ons Cinema Canvas-drieluik kunnen we u ‘Le Fils’ presenteren, het indrukwekkende sociale drama van de gebroeders Dardenne uit 2002.

Olivier (indrukwekkende rol van Olivier Gourmet) is een uiterst toegewijde leraar in een school voor houtbewerking. Hij vindt veel voldoening in het begeleiden van de sociaal gehandicapte jongeren, maar tegelijk is het duidelijk dat er iets wringt bij deze altijd wat trieste, in zichzelf gekeerde man.

Op een dag meldt een nieuwe student zich aan in het atelier: de zestienjarige Francis, die pas uit de gevangenis is vrijgelaten.

Het contact tussen de stugge leraar en de leerling wil aanvakelijk niet echt vlotten. Sterker nog: de leraar gedraagt zich ronduit bizar tegenover zijn pupil, door hem tot thuis

CinemaCanvaste volgen en te bespioneren. Waarom Olivier zich zo gedraagt is niet meteen duidelijk, maar ontrafelt zich stapje voor stapje…

‘Le Fils’ houdt het midden tussen een razend spannende thriller en een sociale film over schuld, boete en vergiffenis. De camera hangt bijna letterlijk de hele film in de nek van Olivier Gourmet, die voor zijn vertolking in Cannes terecht bekroond werd als Beste Acteur.

Deze CINEMA CANVAS-avond wordt live gepresenteerd door Michaël Pas, die als praatgasten acteur Matteo Simoni en filmprofessor Wouter Hessels ontvangt.

LE FILS
Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne
B 2002, 103 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
WOENSDAG 18 JULI 2018 om 21u30

Locatie: WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Een CINEMA CANVAS-vertoning
Presentatie: Michaël Pas
Gasten: Matteo Simoni en Wouter Hessels

Een organisatie met de steun van Stad Mechelen en mmMechelen Feest

mechelen_Stad_partnerlogo_black

Zomer_Is_Van_Mechelen