CINEMA CANVAS live: A HARD DAY’S NIGHT (Richard Lester)

HARD_DAYS_NIGHTVijf films draaiden The Beatles in hun carrière, en wij tonen u de eerste en meteen ook hun allerbeste: het geweldige ‘A Hard Day’s Night’.

Zoek vooral niet naar een plot, want die is er niet: dit is gewoon negentig minuten fun, fun, fun over de avonturen van een groepje uit Liverpool (u raadt het nooit, maar het gaat om The Beatles!) dat van hun thuisstad naar Londen trekt om daar voor de televisie te gaan optreden, en dat ondertussen uit de klauwen van doldraaiende fans en lastige paparrazzi probeert te blijven.

Regisseur Richard Lester zorgde voor een film die bijna 55 jaar na de release nog altijd een enorme frisheid en een ongebreidelde energie uitstraalt.

CinemaCanvasSommige scènes lijken geïnspireerd door de in die tijd zeer hippe Franse nouvelle vague, maar het straffe is dat ‘A Hard Day’s Night’ vóór Godards ‘Bande à part’ uitkwam.

De wild allerlei absurde richtingen uitstuivende humor is dan weer pure Monty Python avant la lettre.

En dat de soundtrack sommige van de beste popsongs aller tijden bevat, spreekt in een Beatlesfilm uiteraard vanzelf.

Deze CINEMA CANVAS-avond wordt live gepresenteerd door Michaël Pas, die twee praatgasten ontvangt: auteur, filmmaker en rockjournalist Marc Didden en filmprogrammatrice Lisa Colpaert.

A HARD DAY’S NIGHT
Regie: Richard Lester
UK 1964, 89 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DONDERDAG 19 JULI 2018 om 21u30

Locatie: WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Een CINEMA CANVAS-vertoning
Presentatie: Michaël Pas
Gasten: Lisa Colpaert en Marc Didden-

Een organisatie met de steun van Stad Mechelen en mmMechelen FeestZomer_Is_Van_Mechelen