AIN’T THEM BODIES SAINTS (David Lowery)

Bob Muldoon (Casey Affleck) en Ruth Guthrie (Rooney Mara) zijn smoorverliefd en verwachten een baby, maar het koppel neemt helaas de onzalige beslissing voor hun inkomsten te willen zorgen door een overval te plegen.

Als Ruth daarbij een sherrif (Ben Foster) in de schouder schiet, neemt Bob de schuld op zich: een daad waarvoor hij minstens 25 jaar de gevangenis ingaat.
Beiden zijn rostvast overtuigd van hun liefde, en denken dat ze elkaar ooit terug in de armen zullen houden…

Regisseur David Lowery steekt in zijn magistrale ‘Ain’t Them Bodies Saints’ zijn invloeden niet onder stoelen of banken: ‘Bonnie & Clyde’ (Arthur Penn), ‘Gun Crazy’ (Joseph H.
Lewis), ‘McCabe & Mrs. Miller’ (Robert Altman) en ‘Badlands’ (Terrence Malick) schieten bij het bekijken van zijn Texaanse outlawdrama meteen door de geest, en het goede nieuws is dat ‘Ain’t Them Bodies Saints’ niet voor die klassiekers hoeft onder te doen.

Meester-cameraman Bradford Young levert geweldig werk met de Texaanse landschappen en het bijna etherische licht.
En let vooral ook op de prachtige, door Bonnie ‘Prince’ Billy, Bill Callahan en Joanna Newsom geïnspireerde bluegrass-, country- en folksoundtrack. Topfilm!

AIN’T THEM BODIES SAINTS
Regie: David Lowery
USA 2013, 96 min

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 4 FEBRUARI 2014 
om 20u30

In de pers:

Filmmagie:
http://www.filmmagie.be/review/aint-them-bodies-saints

Focus Knack:
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/recensie-ain-t-them-bodies-saints-criminele-liefde/article-4000442957120.htm

The Guardian:
http://www.theguardian.com/film/2013/sep/08/aint-them-bodies-saints-review