Woensdag 18/7: CINEMA CANVAS live: LE FILS

LE_FILS_DARDENNELocatie: WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Aanvang: om 20u00
Inkom: 5 euro

Presentatie: Michaël Pas
Gasten: Wouter Hessels en Matteo Simoni

—-
Als opener van ons Cinema Canvas-drieluik kunnen we u ‘Le Fils’ presenteren, het indrukwekkende sociale drama van de gebroeders Dardenne uit 2002.

Olivier (indrukwekkende rol van Olivier Gourmet) is een uiterst toegewijde leraar in een school voor houtbewerking. Hij vindt veel voldoening in het begeleiden van de sociaal gehandicapte jongeren, maar tegelijk is het duidelijk dat er iets wringt bij deze altijd wat trieste, in zichzelf gekeerde man.
CinemaCanvas
Op een dag meldt een nieuwe student zich aan in het atelier: de zestienjarige Francis, die pas uit de gevangenis is vrijgelaten.

Het contact tussen de stugge leraar en de leerling wil aanvakelijk niet echt vlotten. Sterker nog: de leraar gedraagt zich ronduit bizar tegenover zijn pupil, door hem tot thuis tevolgen en te bespioneren. Waarom Olivier zich zo gedraagt is niet meteen duidelijk, maar ontrafelt zich stapje voor stapje…

‘Le Fils’ houdt het midden tussen een razend spannende thriller en een sociale film over schuld, boete en vergiffenis. De camera hangt bijna letterlijk de hele film in de nek van Olivier Gourmet, die voor zijn vertolking in Cannes terecht bekroond werd als Beste Acteur.

Deze avond wordt gepresenteerd door Michaël Pas, die als praatgasten acteur Matteo Simoni en filmprofessor Wouter Hessels ontvangt.

Zomer_Is_Van_Mechelen

LE FILS
Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne
B 2002, 103 min

WOENSDAG 18 JULI om 20u00

In WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123, Mechelenmechelen_Stad_partnerlogo_black

Een organisatie met de steun van Stad Mechelen en mmMechelen Feest.