In première in het Filmhuis: TRUTH OR CONSEQUENCES (Sam Ostyn)

TorC_21Twee jaar geleden kwamen enkele jonge Mechelaars in het Filmhuis een filmproject over het Amerikaanse plaatsje met de bizarre naam Truth or Consequences voorstellen.

De film is zopas helemaal afgewerkt, en het resultaat mag er wezen: ‘Truth or Consequences’ werd meteen geselecteerd voor het Docville-festival, waar de wereldpremière zal plaatsvinden – om meteen daarna naar het Filmhuis te komen!

De film portretteert het leven van de bewoners van het kleine woestijnstadje Truth or Consequences in New Mexico.
Ooit heette het plekje Hot Springs, maar in 1949 lanceerde radiopresentator Ralph Edwards een oproep: de plaats die zijn naam zou veranderen in die van zijn gigantisch populaire radioshow Truth or Consequences zou de uitzending van de tiende verjaardag mogen organiseren, en zou uiteraard eeuwige roem te beurt vallen.

Niets bleek echter minder waar: na een kortstondige stortvloed aan publiciteit bleken de fifteen minutes of fame van het plaatsje opgebruikt, en ging het leven er weer zijn gewone – trage – gang, temidden van de uitgestrekte, melancholische woestijnlandschappen.

Regisseur Sam Ostyn schetst – 64 jaar na de naamsverandering – het leven in Truth or
Consequences in een poëtische, innemende en bezwerende film, die bijzonder mooi in beeld werd gebracht door cameraman Olivier Smets.

De soundtrack is gemaakt door de Amerikaanse band Mountains.

TRUTH OR CONSEQUENCES
Regie: Sam Ostyn
B 2016, 66 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 17 MEI 2016
om 20u30

Een premièrevertoning in aanwezigheid van de makers: Christophe Legere, Olivier Smets, Stijn De Meyer en Sam Ostyn

‘Truth or Consequences’ in de pers:

Gazet van Antwerpen:
http://www.gva.be/cnt/aid1568143/mechelaars-maken-documentaire-in-verenigde-staten