TRIO (Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans & Matteo Simoni)

TRIO_I_O

Wim (rol van Bruno Vanden Broecke) is een eenzaat die kampt met depressies, en die zijn dagen liefst thuis voor zijn tv doorbrengt.

De neurotische boekhouder is daarmee de complete tegenpool van zijn halfbroer, de knappe, flamboyante en altijd opgewekte Gert (Matteo Simoni).

Om Wim uit zijn isolement te halen komt Gert op een dag totaal ongevraagd aanzetten met een cadeau – al heeft Wim een complete bloedhekel aan cadeaus.

Tot overmaat van ramp blijkt het om een wel zéér ongewoon ‘cadeau’ te gaan: een date met de escort Lise (Ruth Beeckmans).

Maar verbazingwekkend genoeg blijkt Gerts plan te werken: Wim kan het prima vinden met de recht-voor-de-raapse Lise, en ze slaagt er zelfs in hem weer lang verloren

gewaande emoties te laten voelen. Alleen raakt nu ook Gert geïntrigeerd door de vrijgevochten Lise, waardoor er voor het eerst in hun leven rivaliteit tussen de broers ontstaat…

Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans werkten al geregeld samen voor televisieproducties, en die samenwerking beviel hen zo goed dat ze besloten samen een productiehuis op te richten.

Het eerste resultaat daarvan is ‘Trio’, een lekker weghappende romantische komedie met een duister randje die ze niet alleen samen acteerden, maar ook samen regisseerden en samen produceerden.

Het scenario is dan weer gebaseerd op een theaterstuk van Stefaan Van Brabandt, waarmee Simoni, Vanden Broecke en Beeckmans eerder het land rondtoerden. Het zorgt ervoor dat de drie hier perfect op elkaar ingespeeld zijn, maar niet alleen acteergewijs valt er te genieten van ‘Trio': ook al is het in realiteit niet zo, de film lijkt in één vloeiend shot opgenomen te zijn.

Kortom: een bijzonder fraaie ensembleproductie, en een debuut dat naar meer smaakt.

TRIO
Regie: Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni
B 2019,

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
MAANDAG 18 MAART 2019 om 18u30
DINSDAG 26 MAART 2019 om 20u45
DINSDAG 2 APRIL 2019 om 18u30

De pers over ‘Trio':

“Wat hierbij het meest indruk maakt, is de natuurlijke flow die deze drie perfect op elkaar ingespeelde kanjers in hun spel weten te leggen.” (***1/2) – HUMO

“De kwaliteiten van de acteurs vallen alleen maar meer op. (…) Brutteo heeft voor zichzelf een enorme acteerspeeltuin gecreëerd – en wij genieten mee.” (***) – De Standaard