TOUCHING INFINITY (Griet Teck)

Touching_Infinity

Kijkwijzer:
Kijkwijzer_AL

 


Voor haar pakkende ‘Touching Infinity’ volgde regisseuse Griet Teck drie mensen die weten dat hun einde onherroepelijk nadert: er is Rebecca (41), een vrouw die samen met haar man Bart en hun drie jonge dochtertjes al vijf jaar lang met kanker leeft.

Er is Fernand (87), al meer dan zestig jaar onafscheidelijk van zijn Emma: de liefde van zijn leven, die binnenkort zonder hem door zal moeten.

En er is Delphine (92), een hoogbejaarde dame die oneindig veel meer afziet van een

immens persoonlijk verdriet dan van haar kwakkelende nieren die het niet lang meer zullen uithouden – gelukkig is er haar inwonende dochter Myriam, om haar met veel humor en liefde door haar laatste maanden te loodsen.

We volgen hen tijdens de laatste weken van hun leven, in wat merkwaardig genoeg – en ondanks het onderwerp – een uiterst hoopvolle en ongelooflijk warme documentaire is geworden.
Jà, er is natuurlijk de angst, de pijn en het verdriet, maar er is ook de liefde, de dankbaarheid en de diepe verbondenheid.

‘Ik had schrik om de documentaire nu uit te brengen,’ zei regisseuse Griet Teck in een interview met De Standaard. ‘Maar ik denk dat de film net toont hoe belangrijk het is dat mensen niet alleen sterven.’
Zo is dat inderdaad: dit is een bijzonder straffe, liefdevolle docu die vooral in coronatijden uw aandacht méér dan waard is. Mis ‘m niet!

TOUCHING INFINITY
Regie: Griet Teck
B 2020, 76 min.

Filmhuis Mechelen vertoonde deze film op:
MAANDAG 14 MAART 2022 om 20u30

Vertoning in aanwezigheid van regisseuse Griet Teck.

Mechelen_Feest_CMYK_BLACKIn het kader van Film & Stilte, het filmluik van het themajaar ZINDERENDE STILTE.

ZINDERENDE STILTE krijgt de steun van Mechelen Feest en de Nationale Loterij.logo_Nationale_Loterij

‘TOUCHING INFINITY’ in de pers:

‘Teck slaagt erin te laten zien dat er tegen het levenseinde, voorbij angst en verdriet, vooral liefde overblijft. Een documentaire om stil van te worden.’ (****) – Filmmagie

‘De film ziet er prachtig uit in breekbare, machteloze menselijkheid.’Dirk De Wachter (psychiater en psychotherapeut KU Leuven)

‘Een raak (en rakend) portret.’ – interview + recensie in De Standaard
https://www.standaard.be/cnt/dmf20201015_97562989

Een interview met regisseuse Griet Teck in ‘Pompidou’ op Klara:
https://klara.be/pompidou-21-september-2020

Een interview met online magazine De Auteurs (vanaf pag. 20)
https://wp.assets.sh/uploads/sites/1126/2018/05/iTems_14_V13_Online.pdf