Dinsdag 12/6/2018: THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI + Filmhuis-slotfeest met RIGUELLE & HAUTEKIET

three-billboards-outside-ebbing-missouri.20171219043826

Vertoningen:
DINSDAG 12 JUNI om 18u10!
DINSDAG 12 JUNI
om 20u30

Deze vertoning wordt gevolgd door het traditionele Filmhuis-slotfeest van ons seizoen, met als vanouds hapjes, drank & muziek.

Spelen dit jaar ten dans:
RIGUELLE & HAUTEKIET!

 

—-

Mildred Hayes is een huisvrouw uit Ebbing, Missouri bij wie de woede intern ettert: zeven maand geleden is haar dochter op gruwelijke wijze verkracht en vermoord, en al die tijd later heeft de lamlendige politie van het plaatsje nog steeds geen degelijk spoor, laat staan dat er al een verdachte gearresteerd zou zijn.

Wanneer Mildred ziet dat de plaatselijke flikken wel tijd hebben om zwarten te mishandelen, gaat ze tot de actie over. Op drie grote billboards klaagt ze de

onkunde van de politie in het algemeen (en van sherriff Willoughby in het bijzonder) aan: een rechtstreekse provocatie die een enorm domino-effect van gebeurtenissen in het
dorp in gang zet.

Met ‘Three Billboards’ maakte Martin McDonagh (‘In Bruges’) een fantastisch straffe combinatie van een familietragedie, een wraakepos én een inktzwarte komedie – want ondanks het zware onderwerp valt er geregeld flink te lachen, zij het misschien soms nogal ongemakkelijk.

De film drijft niet alleen op een uitmuntende regie, maar ook op een reeks magistrale dialogen (of zeg maar: scheldkanonnades) die probleemloos naast het beste van de Coen Brothers of Tarantino kunnen staan.

En dan zwijgen we nog over de stuk voor stuk geweldige acteurs: Frances McDormand vertolkt op ijzige maar briljante wijze de gebroken moeder die niks meer te verliezen heeft, Woody Harrelson is bijzonder straf als de populaire sherriff Willoughby, en Jason Dixon is onvergetlijk als zijn racistische hulpje.

Bovendien gaat McDonagh uiterst ongemakkelijke maar zéér actuele onderwerpen als racisme, wraak en populisme niet uit de weg, wat van ‘Three Billboards’ misschien wel dé ultieme 2018-prent maakt.

Ideaal als onze slotfilm dus, en naar goede traditie gooien we daar voor onze trouwe bezoekers nog een spetterend slotfeest met hapjes, drank en muziek bovenop.

Spelen dit keer ten dans: RIGUELLE & HAUTEKIET!
Filmhuissupporters op post!

THREE BILLBOARDS + slotfeest met RIGUELLE & HAUTEKIET
Regie: Martin McDonagh
USA 2017, 115 min.

TWEE VERTONINGEN:
DINSDAG 12 JUNI om 18u10!
DINSDAG 12 JUNI
om 20u30

De pers over ‘Three Billboards’:

‘Instant classic!’ (****) – Humo
http://www.humo.be/filmreviews/386315/three-billboards-outside-ebbing-missouri

‘’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is pure perfectie. Frances McDormand is onvergetelijk in hilarisch wraakdrama.’ (*****) – De Morgen
https://www.demorgen.be/film/-three-billboards-outside-ebbing-missouri-is-pure-perfectie-bc17f84a/

‘Een western die perfect bij deze tijd past.’ (****) – De Volkskrant
https://www.volkskrant.nl/film/de-morele-glibberigheid-is-de-kracht-van-three-billboards-een-western-die-perfect-bij-deze-tijd-past~a4556237/

‘Frances McDormand schittert’ (****) – NRC
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/09/ongemakkelijk-grinniken-om-beklemmende-grappen-a15876

‘Frances McDormand excels’ (****) – The Guardian
https://www.theguardian.com/film/2018/jan/14/three-billboards-outside-ebbing-missouri-review-frances-mcdormand

‘Martin McDonagh mag gerust naast grootheden als Tarantino en de Coen Brothers gaan staan.
Laat deze meest parel niet voorbij gaan.’ – Filmmagie
https://www.filmmagie.be/review/three-billboards-outside-ebbing-missouri