8/11/2011: THE TREE OF LIFE

brad-pitt-the-tree-of-life-terrence-malick-image-bigKort samengevat: Ergens in de jaren ’50: de elfjarige Jack is de oudste van drie broers en woont bij zijn ouders in het Amerikaanse midwesten.

Het leven lijkt hem toe te lachen, maar zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld: terecht, zo blijkt, want de volwassen wereld lijkt er wel één vol ziekte, lijden en dood.

Jack groeit dan ook uit tot een verdwaalde ziel, die zijn weg moet zien te vinden in de moderne wereld. En dat doet hij op bijzondere wijze…

Goed om weten: Terrence Malick is eigenlijk een filosoof (en niet zomaar eentje: hij studeerde summa cum laude af aan Harvard), maar gelukkig voor ons wil hij zijn gedachten ook weleens omzetten in filmbeelden: in 1973 maakte hij de cultfilm ‘Badlands’, in 1978 voegde hij daar de hit ‘Days of Heaven’ aan toe, en daarna was het twintig jaar wachten voor hij zijn filmcarrière weer op gang trok met ‘The Thin Red Line’.

En nu is er dus ‘The Tree of Life': verwacht geen rechtlijnig verhaal of ingewikkelde plot: dit is een impressionistische schets over Het Leven en hoe ermee om te gaan. In de hoofdrollen ziet u Sean Penn, Fiona Shaw, Jessica Chastain en een ijzersterke Brad Pitt.

En tot slot: ‘The Tree Of Life’ won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes 2011.

THE TREE OF LIFE
Regie: Terrence Malick
USA 2011, 138 min.
Dinsdag 8 november, 20.30 u.