22/3/2011: THE SOCIAL NETWORK

social-networkKort samengevat: nauwelijks acht jaar geleden startten op de elitaire Harvarduniversiteit vijf studenten de sociale netwerksite op die even later Facebook zou worden.

Onder leiding van de niet écht sympathieke, bijna meelijwekkende outcast Mark Zuckerberg groeit de site al snel uit tot dé internetrevolutie en een miljardenbedrijf.  

Goed om weten: Dat Hollywood ooit een film zou maken over het wonderlijke verhaal van internet-whizzkid Mark Zuckerberg lag voor de hand.

Maar dat die film er nu al is (de echte Zuckerberg is amper 26!) is verbazend, en dat het zo’n ijzersterke film geworden is (mensen die de hele tijd voor computerschermpjes zitten leveren doorgaans nu niet echt spannend filmmateriaal op), is helemaal een verrassing: David Fincher (‘Se7en’) portretteert het ontstaan van Facebook dan ook als een waar Shakespeariaans drama, met Zuckerberg als de spilfiguur in een verhaal vol afgunst, haat en hebzucht.
Laat aanrukken die Oscars!

En tot slot: jawel, zélfs het Filmhuis heeft tegenwoordig een Facebook-account: u vindt ons op www.facebook.com/filmhuismechelen. Vriendjes worden?

THE SOCIAL NETWORK
Regie: David Fincher
USA 2010, 119 min.

Het uitstekende camerawerk is van Jeff Cronenweth. Ontdek de mooiste shots uit de film hier:

Dinsdag 22 maart, 20.30 u.

Een terugblik op ‘The Social Network’, tien jaar na de release:

Leer hoe de dialogen in ‘The Social Network’ opgebouwd zijn: