9/6: THE BAND’S VISIT + FILMHUIS SLOTFEEST 2008-2009

2384660691Kort samengevat: een komedie over een kleine Egyptische politiefanfare die in Israel wil gaan spelen op de opening van een Arabisch cultureel centrum.

Helaas komen ze door omstandigheden terecht in Beit Tiqvah, in plaats van in Petah Tiqva, waar ze eigenlijk moeten zijn.
Omdat ze noodgedwongen in Beit moeten overnachten, dringen ze ongewenst in het leven van enkele lokale bewoners binnen…

Goed om weten: ‘The Band’s Visit’ is het felgesmaakte debuut van Eran Kolirin, die eerder voor de Israelische televisie werkte: met deze originele, bitterzoete komedie slaagt hij erin op een vrolijke manier ernstige thema’s aan te kaarten.

De film werd door Israel ingezonden als kandidaat voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd: na enig telwerk bleek dat meer dan 50 procent van de dialogen in het Engels verlopen, en dat vond het oscarcomité niet kunnen.

En nog iets: u kent ons: bij de laatste voorstelling van ons seizoen bieden we ons publiek zoals altijd één of andere muzikale verrassing aan, plus uiteraard een gratis hapje en drankje op ons traditionele Slotfeest achteraf.
Filmhuis-supporters allen op post!

THE BAND’S VISIT (Bikur Ha-Tizmoret)
Regie: Eran Kolirin
Israel 2007, 87 min.
Dinsdag 9 juni, 20.30 u.

Gevolgd door het SLOTFEEST van het Filmhuisseizoen 2008-2009!