TAKE SHELTER (Jeff Nichols)

take-shelter-grab-the-kidIn Jeff Nichols‘ ijzersterke ‘Take Shelter’ maken we kennis met Curtis LaForche, een man die met zijn vrouw Samantha en dochter Hannah in een afgelegen stadje in Ohio woont.

Wanneer Curtis last krijgt van apocalyptische angstdromen over allesverwoestende tornado’s, probeert hij dat wanhopig stil te houden voor zijn omgeving.
Hij hoopt zijn angst te kunnen onderdrukken door een bunker te bouwen in zijn tuin, maar zijn rare gedrag zorgt echter voor grote verwarring in zijn gezin en omgeving…

Oké, ook wij vinden dat Matthias Schoenaerts in ‘Rundskop’ voor de Beste Mannelijke Vertolking van 2011 zorgde, maar de rol van Michael Shannon in ‘Take Shelter’ komt wel verdomd dicht in de buurt: Shannon speelt hier de brave huisvader bij wie het hevig stormt in het hoofd, en die zich afvraagt of hij schizofreen aan het worden is, dan wel een ziener is.

Het resultaat is een beklemmende, magistrale film, vol psychologische suspens die naar de grote Alfred Hitchcock neigt.

Naast de verbluffende Shannon ziet u de eveneens uitstekende Jessica Chastain en Shea Whigham. De mooie fotografie is van David Wingo.

TAKE SHELTER
Regie: Jeff Nichols
USA 2011,  120 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 22 MEI 2012 
om 20u30