In première in het Filmhuis: SINNER (Emilie Verhamme)

SINNER_POSTER--1

Filmhuis Mechelen heeft altijd al veel oog gehad voor de films van jong talent, en die goede traditie zetten we uiteraard ook dit seizoen verder.
Zo presenteren we u bijvoorbeeld graag – en in première! – ‘Sinner’, de veelbelovende langspeler van Emilie Verhamme.
Verhamme scoorde met haar stijlvolle kortfilms ‘Tsjernobyl Hearts’ en ‘Cockaigne’ al hoog op de festivals van Cannes en Gent, en zet zichzelf nu helemaal op de kaart met deze ‘Sinner’.
De ondertitel van deze tragikomedie - ‘Love is a bitch’ – geeft haarfijn aan welke richting de film uitgaat: de onnavolgbare en immer geestige Maaike Cafmeyer speelt Marie Killer, een vrouw die al meer dan tien jaar een passionele relatie heeft met Nathan Trentelo (een verrassende Dimitri Verhulst), de man van haar leven – of dat denkt ze toch.

Dat Verhamme voor ‘Sinner’ zowel een kwartet Vlaamse topactrices (behalve Cafmeyer spelen ook Hilde Heijnen, Marijke Pinoy en Charlotte Timmers mee) als Dimitri Verhulst wist te strikken is absoluut geen toeval, want met deze film toont ze zich één van de meest opvallende jonge Vlaamse cineasten, en iemand die over een gedurfde, knappe eigen visuele stijl beschikt.

SINNER
Regie: Emilie Verhamme
B 2019, 75 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 17 SEPTEMBER 2019 om 19u00
MAANDAG 23 SEPTEMBER 2019 om 19u00

Bioscooppremière, in aanwezigheid van regisseuse Emilie Verhamme!

In de pers:
Bekijk HIER een interview met regisseuse Emilie Verhamme en actrice Marijke Pinoy n.a.v. de wereldpremière op het Filmfestival van Oostende
https://www.focus-wtv.be/programma/vlaamse-topvrouwen-filmcafé

‘Emilie Verhamme doet het met een klein budget en grote namen’
- Cinevox
https://www.cinevox.be/nl/emilie-verhamme-doet-klein-budget-en-grote-namen-sinner/

‘A 25 ans, Emilie Verhamme est en lice pour la Palme d’Or’ - de RTBF over de in Cannes gelauwerde kortfilm van Emilie Verhamme.
https://www.rtbf.be/info/medias/detail_a-25-ans-emilie-verhamme-est-en-lice-pour-la-palme-d-or-avec-cockaigne?id=7775668

Setverslag
op Cinevox (vanaf 0’45”):

Officiële website: https://www.sinner-film.com