ONLY GOD FORGIVES (Nicolas Winding Refn)

Na hun meesterstukje ‘Drive’  was het maar zeer de vraag of het duo Ryan Gosling-Nicolas Winding Refn dat niveau ooit nog eens zou kunnen herhalen, laat staan overtreffen.

Met het onbehaaglijke maar magistrale ‘Only God Forgives’ geven ze nu – één film later – al het meteen het antwoord op die vraag: you bet, suckers!

Gosling speelt Julian, een kerel die samen met zijn broer Billy in Bangkok een boksclub uitbaat, die alleen maar een dekmantel is voor de drugshandel die ze opgezet hebben.
Wanneer Billy genadeloos afgeslacht wordt, strijkt hun ijzingwekkende moeder in Thailand neer, en draagt ze Julian op de dood van zijn broer even genadeloos te wreken.

‘Only God Forgives’ is een brok verontrustende en huiveringwekkende neo-noir, net zoals ‘Drive’ indrukwekkend in beeld gezet door Winding Refn, en voorzien van een Lynchiaanse, bevreeemdende soundtrack.

En dan zwijgen we nog over de acteurs: Ryan Gosling zegt meer met één blik dan anderen met een honderdzestig pagina’s tellend scenario, en Kristin Scott Thomas is ronduit verkillend als de wraaklustige moeder.

Gelieve op voorhand uw stalen zenuwen te trainen!

ONLY GOD FORGIVES
Regie: Nicolas Winding Refn
S-USA-F 2013, 90 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 19 NOVEMBER 2013 
om 20u30

In de pers:

Knack Focus over ‘Only God Forgives':
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/recensie-only-god-forgives-sterke-gangstertrip/article-4000309035608.htm

Humo over ‘Only God Forgives':
http://www.humo.be/filmreviews/241687/only-god-forgives