MAMAN COLONELLE (Dieudo Hamadi)

maman_colonelposter-1Bij de politie van Bukavu is kolonel Honorine Munyole verantwoordelijk voor de kinderbescherming en de strijd tegen seksueel geweld.

Geen makkelijke taak in het door oorlog en chaos geplaagde Congo, en al zeker niet voor een weduwe die naast haar zware job ook nog eens zeven kinderen moet opvoeden.

Wanneer ze overgeplaatst wordt naar Kisangani, wordt ze geconfronteerd met nog flink wat extra problemen: het kantoor en de woning die ze ter beschikking krijgt blijken in een uiterst lamentabele staat te zijn.

Maar daar laat de uiterst krachtige en strijdvaardige ‘Maman Colonelle’ zich niet door afschrikken, laat staan door tegenhouden. Met een onwaarschijnlijke drive en werkkracht stort ze zich op haar missie om de allerzwaksten te beschermen, eigenlijk alleen

AfrikaFilmfestivalgewapend met haar uniform, haar politiebaret en haar zwarte handtas.

De Congolese regisseur Dieudo Hamadi maakte eerder al het ijzersterke ‘Examen d’Etat‘, en volgt die nu op met deze alweer excellente documentaire over een zéér inspirerende, fascinerende en schijnbaar onvermoeibare vrouw die vecht voor respect en waardigheid.

MAMAN COLONELLE
Regie: Dieudo Hamadi
Congo 2017, 72 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 8 MEI 2018 
om 18u30

Een vertoning in het kader van het AFRIKA FILMFESTIVAL.Mechelen_Mondiaal_Logo

Met de steun van MECHELEN MONDIAAL

Aansluitend op deze vertoning: de feestelijke uitreiking van de ARTIST AWARD 2018 van het Afrika Filmfestival!