LUDO IS FANTASTIC (Willie Stewart)

ludo_is_fantastic

De Ierse muzikant en regisseur Willie Stewart volgde vijf jaar lang de Antwerpse undergroundartiest Ludo Mich, doorspitte archieven, en interviewde familie en vrienden.

Dat werk mondde uit in ‘LUDO IS FANTASTIC’: een impressionistisch portret van een renaissanceman die schildert, die de kunsthappening in België introduceerde, die al sinds de vroege jaren ’60 met noise en elektronica bezig is, die films maakte, die gedichten op loonzakjes van arbeiders schreef, die niet vies is van performance art, die met holografie bezig was en die zijn onnavolgbare lach tot kunstwerk verhief.

En iemand die zichzelf ooit verhuurde om bij u thuis de vuilbak buiten te komen zetten, de krant te komen voorlezen en (naargelang de prijs) uw feestjes te doen lukken of mislukken.

Mich (°1945) is ondertussen 74, maar nog zéér alive en kicking: ‘Ludo Is Fantastic’ is een goede aanvulling voor wie na onze screening van de Mich-films ‘Lysistrata’ en ‘Arthur Is Fantastic’ meer wil weten over de man, en een prima introductie voor wie die zijn films toen miste.

Vertoning in gr’Ambacht
Keizerstraat 42
2800 Mechelen

Expo (vanaf 16u00)
+
Screening (om 20u00)
LUDO IS FANTASTIC
Regie:
Willie Stewart
Ireland/Belgium 2018, 70 min.
+
Live performance (om 21u00)
Ludo MICH / André GOUDBEEK  

Deze vertoning werd vanwege de corona-pandemie geannuleerd.