HOUSE OF FLYING DAGGERS (Zhang Yimou)

house_of_flying_daggers_014Wij houden van véél Chinezen, maar toch vooral van den dezen: Zhang Yimou is zijn naam, en hij schonk ons al een hele rij prachtfilms gaande van ‘Het Rode Korenveld’ en ‘Shanghai Triad’ tot ‘Not One Less’ en het briljante historische epos ‘Hero’ van vorig jaar.

Met ‘House of Flying Daggers’ gaat Zhang voort op de weg van die laatste film, en slaagt hij er zelfs in die nog te overtreffen.

Het verhaal draait rond de blinde Mei, een nieuw meisje in het Pioenpaviljoen dat ervan verdacht wordt banden te hebben met het House of Flying Daggers, een groep rebellen.

Jin krijgt de opdracht haar te ontmaskeren, en beraamt samen met Leo een plan om het hoofd van het House of Flying Daggers in de val te lokken. Jin en Mei worden echterverliefd, wat alle plannetjes een compleet andere wending zal geven.

Als u het ons vraagt is ‘House of Flying Daggers’ dé filmsensatie van dit jaar: een majestueus, geniaal in beeld gezet romantisch, spannend én spectaculair martial arts-drama, met uitstekende acteurs (Andy Lau, Zhang Ziyi…) en fantastisch camerawerk van Xiaoding Zhao.

Kom dus achteraf niet klagen dat u hem gemist zou hebben.

HOUSE OF FLYING DAGGERS (SHI MIAN MAI FU)
Regie: Zhang Yimou
China 2004, 119 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 15 FEBRUARI 2005 
om 20u30

+ vooraf:

‘WEG VAN BRUSSEL’ (deel II): een programma met kortfilms van/in/over/met Brussel en/of met Brusselaars in de hoofdrol!