HOME (Fien Troch)

1384303579Pers en insiders waren na de première in Venetië unaniem: het uitstekende ‘Home’ zal de grote doorbraakfilm van Fien Troch worden.

‘Home’ draait rond de 17-jarige Kevin, een kerel die een tijdje in de jeugdgevangenis heeft gezeten en nu met een leercontract in de zaak van zijn tante en oom aan de slag kan.

En omdat thuis het contact met zijn vader absoluut niet goed loopt, neemt hij ook zijn intrek bij de familie, wat hem de mogelijkheid geeft om vriendschap aan te knopen met zijn neef Sammy en met John, een jongen die door zijn tirannieke moeder onder de knoet wordt gehouden.

Maar hoe goed de intenties van oom en tante ook lijken, de communicatie tussen de

verschillende generaties loopt op zijn zachtst gezegd niet vlot – en dan zwijgen we nog over de school, waar de jongeren tot wanhoop van hun leraars meer geïnteresseerd lijken in hun smartphones en in YouTube dan in de lessen.

Het probleem is dat bij de in zichzelf gekeerde Kevin constant een innerlijke woede lijkt te borrelen, die op gezette tijden explodeert. Met alle gevolgen vandien…

Met het ironisch getitelde ‘Home’ heeft Fien Troch een film gemaakt in de lijn van cineasten als Larry Clark (‘Kids’) en Gus Van Sant (‘Elephant’): een mix van gierende hormonen, frustratie, rebellie en verveling die zorgt voor een explosieve filmische cocktail die lang blijft nazinderen.

Al evenzeer de moeite zijn de gave, naturelle acteerprestaties van zowel de jongeren (Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loic Batog) als de ouderen (Karlijn Sileghem, Robby Cleiren, Jeroen Perceval), én de fraaie soundtrack van Johnny Jewel. Sterk!

HOME
Regie: Fien Troch
B 2016, 105 min

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 14 FEBRUARI 2017 om 18u30
DINSDAG 14 FEBRUARI 2017 om 20u30
DINSDAG 21 FEBRUARI 2017 om 18u30