21/10/2003: EL CRIMEN DEL PADRE AMARO

thecrimeoffatheramaropicPastoors en seks: een combinatie waar altijd wel een goede film in zit, zo weten u en ik sinds Luis Bunuel. En de Mexicaanse regisseur Carlos Carrera is blijkbaar van plan Bunuels fijne traditie nog een tijdje voort te zetten.

Zijn ‘El Crimen del Padre Amaro’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van José Maria Eça de Queiroz uit 1875, al is het boek door Carrera wel naar het Mexico van nu omgezet: het verhaal draait rond een jonge priester die door zijn bisschop naar een provinciestadje gestuurd wordt, en die daar valt voor de charmes van de knappe, jonge Amelia (en vice versa).
Kortom: ambiance!

Zeker als diezelfde pastoor even later ontdekt dat de plaatselijke pastoor al jaren een relatie heeft met de moeder van Amelia, én dat de corrupte clerus meehelpt aan het witwassen van drugsgeld…

‘El Crimen del Padre Amaro’ wordt gedragen door een ijzersterke vertolking van Gael Garcia Bernal (u vast nog bekend van ‘Amores Perros’ en ‘Y Tu Mama Tambien’) als pastoor Amaro, en kreeg van ons aller Katholieke Filmliga – ‘t is maar dat u het weet – de quotering ‘voor Rijpere Jeugd’ mee.

In geval van twijfel: er is achteraf mogelijkheid tot biechten.