DE ZAAK ALZHEIMER (Erik Van Looy)

alzhErik Van Looy brak in 2003 definitief door als regisseur met ‘De Zaak Alzheimer’, een prent gebaseerd op de gelijknamige succesthriller van Jef Geeraerts.

‘De Zaak Alzheimer’ draait rond Angelo Ledda, een huurmoordenaar met de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Wanneer topambtenaar Bob Van Camp verdwijnt, worden de Antwerpse politierechercheurs Vyncke en Verstuyft (rollen van Koen De Bouw en Werner De Smedt) op de zaak gezet. Het spoor leidt hen naar de mentaal snel aftakelende Ledda…

imu-oprecht-mechelen

Bijna 15 jaar na de release staat ‘De Zaak Alzheimer’ nog altijd zeer
stevig in de top-10 van de best bezochte Vlaamse speelfilms: het is dan ook een uitermate efficiënte, spannende en strak geregisseerde policier, helemaal opgebouwd rond één van dé iconische glansrollen uit de rijke carrière van Jan Decleir.

Een film om te ontdekken voor de jonge generatie, en te herontdekken voor wie hem destijds al zag.

DE ZAAK ALZHEIMER
Regie: Erik Van Looy
B 2003, 120 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
MAANDAG 23 JANUARI 2017 om 20u30

Een vertoning in het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN, aansluitend op de ‘Recht op Zondag’-talkshows van intendant Guido Wevers, waarvan de gast telkens een keuzefilm mag presenteren.

Wevers’ gast dit keer was ere-vrederechter Jan Nolf: Nolf ging in 2011 met vervroegd pensioen uit onvrede over de werking van het juridisch systeem in België, en ontpopte zich sindsdien in zijn columns en in de media als een bijzonder kritisch volger van justitie.

‘De Zaak Alzheimer’ was zijn keuzefilm, en wordt door hem ingeleid.

Een organisatie i.s.m. OP.RECHT.MECHELEN