23/1/2017: DE ZAAK ALZHEIMER

alzhVertoning om 20u30

—–

In het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN presenteert het Filmhuis u telkens een film die aansluit op de ‘Recht op Zondag’-talkshows van intendant Guido Wevers.

Deze keer heeft Wevers ere-vrederechter Jan Nolf te gast.
Nolf ging in 2011 met vervroegd pensioen uit onvrede over de werking van het juridisch systeem in België, en ontpopte zich sindsdien in zijn columns en in de media als een bijzonder kritisch volger van justitie.

imu-oprecht-mechelenDe keuzefilm van Nolf is ‘De Zaak Alzheimer’, de prent waarmee Erik Van Looy in 2003 definitief doorbrak als regisseur.

‘De Zaak Alzheimer’ – gebaseerd op de gelijknamige succesthriller van Jef Geeraerts – draait rond Angelo Ledda, een huurmoordenaar met de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Wanneer topambtenaar Bob Van Camp verdwijnt, worden de Antwerpse politierechercheurs Vyncke en Verstuyft (rollen van Koen De Bouw en Werner De Smedt) op de zaak gezet. Het spoor leidt hen naar de mentaal snel aftakelende Ledda…

Bijna 15 jaar na de release staat ‘De Zaak Alzheimer’ nog altijd zeer stevig in de top-10 van de best bezochte Vlaamse speelfilms: het is dan ook een uitermate efficiënte, spannende en strak geregisseerde policier, gebouwd rond één van dé iconische glansrollen uit de rijke carrière van Jan Decleir.
Een film om te ontdekken voor de jonge generatie, en te herontdekken voor wie hem destijds al zag.

DE ZAAK ALZHEIMER
Regie: Erik Van Looy
B 2003, 120 min.
Maandag 23 januari, 20u30

Een organisatie i.s.m. OP.RECHT.MECHELEN