1/6: CRAZY HEART + FILMHUIS-SLOTFEEST 2009-2010!

CRAZY HEARTKort samengevat: In ‘Crazy Heart’ vertelt regisseur Scott Cooper het verhaal van Bad Blake: de man was ooit een absolute countryster, maar is langzaamaan gedegenereerd tot een schim van zichzelf.

Zonder veel illusies of passie treedt hij nog op voor de allerlaatste hem trouw gebleven fans.

Tot hij Jean ontmoet, een jonge journaliste voor wie hij zijn leven nog wel wil veranderen. De enige vraag is of hem dat nog zal lukken.

Goed om weten: ‘Crazy Heart’ zorgde in de Verenigde Staten voor een grote hit bij de critici, het publiek én de oscarstemmers.

Volkomen terecht, als u het ons vraagt: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal en Robert Duvall zijn uitstekend in de hoofdrollen, regisseur Scott Cooper vertelt trefzeker zijn ontroerende verhaal en de soundtrack staat vol met uitmuntende country.
Die prachtsoundtrack werd overigens samengesteld door de geweldige T-Bone Burnett, de man die eerder ook al uitmuntend werk leverde bij onder andere ‘O Brother, Where Art Thou?’

En tot slot: is er uiteraard het Filmhuis-slotfeest van het seizoen 2009-2010. Na afloop van de film trakteren wij alle trouwe Filmhuisbezoeker als vanouds op een hapje, drank en enkele zéér fijne verrassingen.
Supporters op post!

CRAZY HEART (+ SLOTFEEST!)
Regie: Scott Cooper (+ Team Filmhuis)
USA 2010,  min. (+ extra time)
Dinsdag 1 juni, 20.30 u.