CINEMA CANVAS live: PAN’S LABYRINTH (Guillermo del Toro)

Guillpans-labyrinthermo del Toro kent u ongetwijfeld van zijn Oscarwinnende ‘The Shape of Water’, maar wij gaan even terug naar 2006, toen hij uitpakte met het fantasymeesterwerkje ‘Pan’s Labyrinth’.

Het verhaal speelt zich af in 1944, in de nasleep van de Spaanse burgeroorlog: de jonge Ofelia gaat met haar zwangere moeder bij haar stiefvader Vidal wonen, een uitermate wrede kapitein uit het leger van dictator Franco.

In hun nieuwe woonplaats in het afgelegen noorden van Spanje zoekt het fantasierijke meisje een vlucht uit die afgrijselijke werkelijkheid door rond te dwalen in een uitgebreid labyrinth.

CinemaCanvasOp een dag ontmoet ze in dat labyrinth een mysterieuze faun die haar drie opdrachten geeft: als ze erin slaagt die tot een goed einde te brengen, zal ze toegang krijgen tot een koninkrijk waar ze tot prinses gekroond zal worden…

Guillermo del Toro maakte met ‘Pan’s Labyrinth’ een bijzonder fascinerende mengeling van de horrorachtige fascistische realiteit (Sergi Lopez is ronduit angstaanjagend als de Franquistische stiefvader) en de adembenemende, feërieke fantasiewereld van het tienermeisje.

Deze inktzwarte twist op ‘Alice in Wonderland’ leverde hem drie welverdiende Oscars op, en zorgde voor zijn definitieve internationale doorbraak.

Deze CINEMA CANVAS-avond wordt live gepresenteerd door Michaël Pas, die als gasten filmprogrammatrice Lisa Colpaert en ‘Clan’- en ‘Tabula Rasa’-bedenkster Malin-Sarah Gozin ontvangt.

PAN’S LABYRINTH (EL LABERINTO DEL FAUNO)
Regie: Guillermo del Toro
MEX-E-USA 2006, 112 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
VRIJDAG 20 JULI 2018 om 21u30

Locatie: WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Een CINEMA CANVAS-vertoning
Presentatie: Michaël Pas
Gasten: Lisa Colpaert en Malin-Sarah Gozin.

Een organisatie met de steun van Stad Mechelen en mmMechelen Feest

mechelen_Stad_partnerlogo_blackZomer_Is_Van_Mechelen