3/1/2017: CAPTAIN FANTASTIC (+ A LINN THING!)

captainfantastic_viggomortensen_samanthaisler_nicholashamilton_annalisebasso_georgemackay_charlieshotwelTWEE VERTONINGEN:
Vertoning 1: om 18u30
Vertoning 2: om 20u30

Na afloop bieden we ons trouwe publiek een nieuwsjaarsdrankje én een optreden van A Linn Thing aan, de groep rond Lien Schoeters!

—–
In ‘Captain Fantastic’ draait alles rond pater familias Ben (een alweer uitstekende Viggo Mortensen), een man die zich met vrouw en kinderen in de bossen helemaal van de moderne maatschappij afgekeerd heeft.

Ben is geen softe hippie, maar eerder een snoeiharde drillinstructeur die zijn kinderen met thuisonderwijs niet alleen Dostojevski, kwantummechanica en Noam Chomsky bijbrengt, maar hen ook aan een ijzeren fysieke training onderwerpt.

Bovendien moeten de kinderen in de bossen door de jacht en de visvangt ook zelf in hun voeding leren voorzien. En o ja: ook voor het entertainment zorgen ze ‘s avonds zelf, want ze hebben allerlei instrumenten leren bespelen.

Een bestaan dat niet alleen voor extreem slimme en extreem gezonde kinderen zorgt, maar ook voor een breuk met de familie van de bipolaire moeder Leslie.

Wanneer zij uiteindelijk zelfmoord pleegt, wil haar conservatieve familie niet dat de
excentriekelingen – en in hun ogen de “schuldigen” voor haar daad – niet naar de begrafenis komen. Maar dat is buiten de koppige Ben gerekend, die zijn kinderen op een bus zet en met hen de bewoonde wereld intrekt, op weg naar een laatste eresaluut aan hun moeder.

Slim, grappig, tegendraads: ‘Captain Fantastic’ is alles wat de titel belooft, en dus de ideale openingsfilm voor het nieuwe Filmhuisjaar.

CAPTAIN FANTASTIC
Regie: Matt Ross
USA 2016, 118 min.
Dinsdag 3 januari

TWEE VERTONINGEN
Vertoning 1: om 18u30
Vertoning 2: om 20u30

Na afloop bieden we ons trouwe publiek een nieuwsjaarsdrankje én een optreden van A Linn Thing aan, de groep rond Lien Schoeters!

‘Captain Fantastic’ in de pers:
‘Ze zijn schaars, de films die ontroerend en slim, grappig en inspirerend zijn.’ (****)
- De Morgen
http://www.demorgen.be/film/captain-fantastic-verfrissend-anders-dan-anders-b9ab9c9d/

‘Viggo de verrukkelijke’ (***1/2) – Humo
http://www.humo.be/filmreviews/370227/captain-fantastic

‘Thrilling and poignant’ (****) – The Guardian
https://www.theguardian.com/film/2016/sep/11/captain-fantastic-review-viggo-mortensen

‘Grappig, eigenzinnig en hartverwarmend.’ (****) – De Volkskrant
http://www.volkskrant.nl/film/captain-fantastic-is-grappig-eigenzinnig-en-hartverwarmend~a4368082/