Vrijdag 20/7: CINEMA CANVAS live: PAN’S LABYRINTH

pans-labyrinth

In WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123, Mechelen

Aanvang: 20u00

Inkom: 5 euro

 

Presentatie: Michaël Pas
Gasten: Malin-Sarah Gozin en Lisa Colpaert

—-
Guillermo del Toro kent u ongetwijfeld van zijn Oscarwinnende ‘The Shape of Water’, maar wij gaan even terug naar 2006, toen hij uitpakte met het fantasymeesterwerkje ‘Pan’s Labyrinth’.

Het verhaal speelt zich af in 1944, in de nasleep van de Spaanse burgeroorlog: de jonge Ofelia gaat met haar zwangere moeder bij haar stiefvader Vidal wonen, een uitermate wrede kapitein uit het leger van dictator Franco.
CinemaCanvas

In hun nieuwe woonplaats in het afgelegen noorden van Spanje zoekt het fantasierijke meisje een vlucht uit die afgrijselijke werkelijkheid door rond te dwalen in een

uitgebreid labyrinth.
Op een dag ontmoet ze in dat labyrinth een mysterieuze faun die haar drie opdrachten geeft: als ze erin slaagt die tot een goed einde te brengen, zal ze toegang krijgen tot een koninkrijk waar ze tot prinses gekroond zal worden…

Guillermo del Toro maakte met ‘Pan’s Labyrinth’ een bijzonder fascinerende mengeling van de horrorachtige fascistische realiteit (Sergi Lopez is ronduit angstaanjagend als de Franquistische stiefvader) en de adembenemende, feërieke fantasiewereld van het tienermeisje.

Deze inktzwarte twist op ‘Alice in Wonderland’ leverde hem drie welverdiende Oscars op, en zorgde voor zijn definitieve internationale doorbraak.

Deze avond wordt gepresenteerd door Michaël Pas, die als gasten filmprogrammatrice Lisa Colpaert en ‘Clan’- en ‘Tabula Rasa’-bedenkster Malin-Sarah Gozin ontvangt.

PAN’S LABYRINTH (EL LABERINTO DEL FAUNO)
Regie: Guillermo del Toro
MEX-E-USA 2006, 112 min.Zomer_Is_Van_Mechelen

VRIJDAG 20 JULI om 20u00

In WAGENOORD, Maurits Sabbestraat 123 in Mechelen

Een organisatie met de steun van Stad Mechelen en mechelen_Stad_partnerlogo_blackmmMechelen Feest.