09/06/2015: WHIPLASH + FILMHUIS-SLOTFEEST 2014-15!

whiplash.jpg.CROP.promovar-mediumlargeDe jonge, zeer getalenteerde en nog meer ambitieuze drummer Andrew Nieman (rol van Miles Teller) trekt naar een conservatorium, en wordt daar opgemerkt door Terrence Fletcher (magistraal-maniakaal vertolkt door een onheilspellende J.K. Simmons).

Fletcher is een extreem perfectionistische muziekleraar die voor letterlijk niéts terugdeinst om het absolute maximum uit zijn leerlingen te halen – ook niet voor de meest dubieuze psychologische methodes.

Deze ronduit magistrale prent van Damien Chazelle werd terecht bekroond met drie Oscars en een Golden Globe, en is dus meteen ook de ideale slotfilm van ons seizoen 2014-2015.

Naar goede gewoonte zorgen we voor en na deze slotfilm van ons seizoen voor enkele extra’s: vooraf zorgen absolute topdrummers Kris Duerinckx (Nanook Kwartet) en Dré Pallemaerts (Bert Joris Quartet, Philip Catherine, Frank Vaganée Trio etc.) voor een live-drumimprovisatie. Niet te missen!

En nadien is er als vanouds uiteraard ons traditionele Slotfeest, waar we onze trouwe bezoekers – u, dus! – trakteren op een drankje, een hapje en muziek.

Filmhuissupporters op post, en gelieve niet te drummen aan de ingang!

WHIPLASH
Regie: Damien Chazelle
USA 2014, 105 min.
Dinsdag 9 juni, 20u30

De fantastische fotografie is van Sharone Meir. Bekijk hier een compilatie van de beste shots uit de film:

De pers over ‘Whiplash':
‘Behalve een intrigerende kroniek van psychologische oorlogvoering is dit ook nog eens een visueel huzarenstukje’ (****) – De Morgen
http://www.demorgen.be/film/-whiplash-spannende-muzieklessen-a2221592/

‘IJzersterk drama met een schitterende solo van J.K. Simmons’ (***) – Humo
http://www.humo.be/filmreviews/321155/whiplash

 

‘De twee hoofdpersonages duelleren met zoveel overgave dat je soms naar adem vergeet te happen. Een zinderende prent’ (****)(Knack Focus)
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/film-van-de-week-whiplash-niet-voor-gevoelige-zielen/article-review-534117.html

‘Chazelle drukt met ‘Whiplash’ zijn stempel als nauwgezet filmmaker’ (****)(Filmmagie)
http://www.filmmagie.be/review/whiplash

‘ ‘Whiplash’ toont met verve de tweestrijd tussen een wrede leraar en een naïeve leerling’ (****)(De Filmkrant)
http://www.filmkrant.nl/_titelindex_W/11296