WHAT HAPPENED IN THE TENT (Roel Nollet & Majd Khalifeh)

In samenWhat_Happened_in_the Tent-Cwerking met circusschool Circolito vertonen we ‘WHAT HAPPENED IN THE TENT’, een ‘acrobatisch’ verhaal van documentairemakers Majd Khalifeh en Roel Nollet.

In hun film gaan ze op zoek naar de innerlijke kracht van het circus: het verenigt mensen over grenzen heen.
Zo brengt een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen – één op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en één in Molenbeek – twee groepen jongeren met een kwetsbare achtergrond samen.

Elk van beiden hebben hun eigen verhaal over de manier waarop ze door de buitenwereld gezien worden, maar ze proberen de negativiteit, het geweld en de discriminatie waarmee ze geconfronteerd worden om te buigen in een constructief project.

Zo ontdekken ze dat kunst een effectieve en alternatieve manier van verzet kan zijn. Van zodra ze het circus binnenstappen, verandert hun wereld.
Circus betekent voor hen niet alleen acts opvoeren en moeilijke trucs uitvoeren: het is ook een manier om om te gaan met de problemen van de omgeving waarin ze leven.

WHAT HAPPENED IN THE TENT
Regie: Majd Khalifeh & Roel Nollet
B 2018, 60 min.

Filmhuis Mechelen vertoonde deze film op:
MAANDAG 8 APRIL 2024 om 19u00

+

De film wordt gevolgd door een nagesprek met enkele Belgische deelnemers van een uitwisseling tussen 6 Belgische circusscholen en de Palestijnse Circusschool.

Afgelopen zomer trokken immers 20 jongeren van de Belgische circusscholen naar Palestina om daar samen te leven, praten, spelen,creëren en optreden met jongeren van de Palestijnse Circusschool.

Met circus als universele taal kwamen ze in contact met de harde realiteit van het alledaagse leven daar. Met deze interculturele uitwisseling zetten de circusscholen in op zinvolle verbindingen om hun gevoel van eigenwaarde te versterken en hun potentieel om gehoord te worden te vergroten, zowel voor de Palestijnse als de Belgische jongeren.
Dit laatste is nu, gezien de omstandigheden in Palestina, ontzettend belangrijk.

Deze zomer komen de Palestijnse jongeren op tegenbezoek in België. Hun verhaal is immers nog lang niet geschreven.

What_Happened_TentEen vertoning in Circolito_logosamenwerking met circusschool Circolito!

Info: circolito.be