WE MARGIELA (Menna Laura Meijer)

We MargielaNa ‘Dries’ over Dries van Noten is er nu ook een documentaire over die andere Belgische topontwerper: Martin Margiela.

Bij het grote publiek misschien minder bekend dan Van Noten, maar bij de fashionistas wereldwijd even erg gewaardeerd en bewonderd.

Het verhaal begint in 1988, wanneer hij samen met zijn zakelijke partner Jenny Meirens Maison Martin Margiela opricht, een modehuis dat door zijn creativiteit en visie al snel uitgroeit tot een wereldwijd succes.

Maar net op het toppunt van de roem nemen de twee oprichters een radicale beslissing: ze besluiten weer uit het bedrijf te stappen, en in de anonimiteit te verdwijnen, werknemers en fans verweesd achterlatend.

In ‘We Margiela’ blikken Meirens en leden van het team over hoe het huis en de unieke visie en filosofie ontstonden: zo werkte Margiela altijd in volstrekte anonimiteit, werd er
volop geëxperimenteerd met hergebruik en werden er altijd grote artistieke risico’s genomen.

‘We Margiela’ is dan ook veel meer dan zomaar een modedocumentaire: het is ook een film over lef, integriteit en het maken van keuzes.

WE MARGIELA
Regie: Menna Laura Meijer
B-NL 2017, 96 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
MAANDAG 8 JANUARI 2018
om 20u30

http://wemargiela.com/

‘We Margiela’ in de pers:
 
‘An incredible documentary’ – Dazed & Confused
 
‘Een bijzondere documentaire’ – De Volkskrant
‘Het meest mysterieuze Belgische modehuis ooit keert terug op het witte doek.’ – VICE
‘Wie precies wil weten hoe een creatief bedrijf kan floreren en verwelken, zit bij We Margiela op de eerste rang.’ – De Morgen
‘Een intrigerende documentaire’ – Weekend Knack